05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ungaria, Austria şi România, lideri în UE la creşterea preţurilor la locuinţe, în primul trimestru din 2016
Ungaria, Austria şi România, lideri în UE la creşterea preţurilor la locuinţe, în primul trimestru din 2016

Preţurile locuinţelor din România au urcat cu 3,3% în primul trimestru din 2016, comparativ cu precedentele trei luni, aceasta fiind a treia mare creştere înregistrată în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor publicate, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Comparativ, în Uniunea Europeană, preţurile locuinţelor au consemnat o creştere trimestrială de 0,7%, iar în zona euro s-au majorat cu 0,4%.
În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri ale preţurilor locuinţelor au fost înregistrate în Ungaria (5,2%), Austria (4,2%) şi România (3,3%), iar cele mai semnificative scăderi au fost raportate în Cipru (minus 3,4%) şi Malta (minus 2,8%).
În ritm anual, preţurile locuinţelor din România au crescut cu 2,6% în primele trei luni din acest an, în timp ce în Uniunea Europeană avansul a fost de 4% şi în zona euro de 3%.
În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri în ritm anual ale preţurilor la locuinţe au fost înregistrate în Ungaria (15,2%), Austria (13,4%) şi Suedia (12,5%), singurele scăderi fiind în Italia şi Cipru (ambele cu minus 1,2%).


Articole înrudite