06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
260.000 de pensionari vor beneficia de mărirea pensiilor prin iniţiativa deputatului PSD Lucreţia Roşca
260.000 de pensionari vor beneficia de mărirea pensiilor prin iniţiativa deputatului PSD Lucreţia Roşca

Deputatul PSD de Galaţi, Lucreţia Roşca, a promovat o iniţiativă legislativă care aduce creşteri de pensii pentru circa 260.000 de pensionari. Propunerea legislativă vizează completarea aliniatului 3 din articolul 169 din legea 263 din 2010, prin care se rezolvă situaţia tuturor persoanelor care au desfăşurat activităţi în grupa I şi II de muncă şi condiţii speciale de muncă, deoarece actuala formă a legii creea confuzii şi interpretări ambigue. În ceea ce priveşte persoanele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale după 01.04.2001 şi în grupa I şi II de muncă până la 01.04 2001, la determinarea punctajului mediu anual s-au utilizat stagii complete de cotizare mai mici. Iniţiativa deputatului gălăţean Lucreţia Roşca vine cu corectarea acestor punctaje, astfel încât pensionarii care beneficiază de grupa I şi II de muncă vor avea parte de creşterea punctajelor anuale pentru perioada 01.04.2001 – 02.11.2008.

Astfel, în urma modificării aliniatului 3 din articolul 169, acesta va avea următorul conţinut: “În cazul persoanelor prevăzute la aliniatul 2, la numărul total de puncte realizat de acestea până la data prezentei recalculări se adaugă numărul de puncte corespunzătoare majorării rezultate în urma prevederilor aliniatului 1 la determinarea punctajului mediu anual utilizându-se stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, respectiv stagiul de cotizare aferent deciziei aflate în plată în momentul recalculării”.

”Modificarea legislativă iniţiată de deputatul Lucreţia Roşca este deosebit de importantă pentru pensionarii din Galaţi, având în vedere că majoritatea siderurgiştilor au fost încadraţi în grupele I şi II de muncă. Impactul bugetar este de aproximativ 700 milioane de lei. De subliniat este faptul că deputatul liberal de Galaţi Victor Paul Dobre a votat împotriva acestei iniţiative legislative”, se arată într-un comunicat al PSD Galaţi.


Articole înrudite