03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul UNPR Mihai Boldea cere plecarea de la conducerea secţiei ATI a Judeţeanului a dr. Nicolae Bacalbaşa. Mihail Boldea şi-a formulat solicitarea în adrese pe care le-a trimis preşedintelui CJ, Eugen Chebac, dr. Călina Lazarovici, care conduce Spitalul Judeţean, şi intenţionează să mai trimită una şi Curţii de Conturi. Boldea argumentează că dr. Bacalbaşa este „ilegalist şi încasează salariul ilegal în condiţiile în care este pensionabil, având vârsta de 69 de ani”. Boldea susţine că dosarul de pensionare al dr. Bacalbaşa a fost realizat de Casa de Pensii Galaţi, însă „a ajuns la Modiga şi s-a blocat acolo”. Reamintim că Georgeta Modiga a condus Casa de Pensii din Galaţi cu sprijin PSD şi de câţiva ani este secretar general al Casei Naţionale de Pensii.
„Abuz în serviciu, deturnare de fonduri, caz penal” au fost aprecierile lui Boldea privind cazul doctorului Bacalbaşa. De cele menţionate se fac vinovaţi, în viziunea avocatului Boldea, preşedintele CJ, Eugen Chebac, şi dr. Călina Lazarovici, managerul spitalului.
„La vârsta asta Nicolae Bacalbaşa nu a înţeles să se retragă pentru a lăsa pe unul mai tânăr” a exclamat Mihail Boldea.
Solicitarea deputatului gălăţean se loveşte însă de un obstacol: întrucât dr. Bacalbaşa ocupă un post de cadru universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie, la Universitatea Dunărea de Jos, acest fapt îi dă dreptul de a ocupa funcţii de conducere până la vârsta de 70 de ani iar dumnealui are doar 69 de ani.


Articole înrudite