03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tribunalul Galaţi a hotărât să amâne pentru luna martie 2013 luarea unei decizii în cazul lui Alexandru Teodorescu, căruia i s-a retras sprijinul politic din partea Partidului Poporului-Dan Diaconescu, iar în locul lui a fost promovat consilier judeţean un alt candidat de pe listele formaţiunii politice. Teodorescu a contestat în justiţie înlăturarea lui din forul deliberativ judeţean, dar procesul se amână foarte mult. Decizia instanţei de judecată este ciudată, în condiţiile în care legea cere ca astfel de solicitări să fie judecate cu celeritate, de preferat în maxim o lună de zile. Astfel, dacă finalmente Alexandru Teodorescu va avea câştig de cauză, aproape un sfert din mandatul său va fi pierdut.
Fostul ales judeţean este protagonistul unui alt episod bizar în Consiliul Judeţului. Omul de afaceri a fost dat afară din PSD, iar în locul lui a fost promovată social-democrata Victoria Giurgiu, pentru ultimele luni ale precedentului mandat de consilier judeţean. Alexandru Teodorescu a contestat decizia în instanţă, dar procesul nu s-a finalizat nici acum, având termen pe 15 octombrie 2012, însă orice hotărâre s-ar da, aceasta este inutilă, deoarece vorbim de un mandat de consilier judeţean care s-a finalizat.
Precedentul Chebac
Eugen Chebac, fostul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, a obţinut, la rândul său, o hotărâre judecătorească devenită inutilă. Judecătorii i-au recunoscut dreptul de a ocupa un loc în forul deliberativ judeţean doar până pe 09.07.2012, dată la care Consiliul Judeţului îi invalidase mandatul de consilier judeţean, după ce UNPR Galaţi i-a retras sprijinul politic. Chebac a deschis un nou proces împotriva instituţiei pe care a condus-o în ultimii patru ani şi cere să fie repus în drepturi şi pentru diferenţa de mandat. Dacă va obţine acest lucru, se va înregistra o premieră, Eugen Chebac fiind primul ales judeţean din România care şi-ar păstra mandatul după ce i-a fost retras sprijinul politic. Cel mai câştigat a ieşit până acum Ion Ştefan, fost director al SC Apă Canal, căruia i-a fost validat mandatul de consilier judeţean de către colegii săi tot în urma unei decizii a Tribunalului Galaţi.


Articole înrudite