03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ambasadorul Bulgariei a vizitat Galaţiul
Ambasadorul Bulgariei a vizitat Galaţiul

Cu ocazia aniversării Zilei Mondiale a Monumentelor şi Siturilor, ieri a avut loc o întrevedere între autorităţile administraţiei locale gălăţene şi cele bulgare, reprezentate de Excelenţa Sa Aleksandr Filipov, ambasadorul Republicii Bulgaria la Bucureşti. Ambasadorul a fost întâmpinat la Prefectură de către subprefectul Răzvan-Daniel Olaru, preşedintele CJ, Nicolae Dobrovici Bacalbaşa şi reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Cultură.

Ambasadorul a precizat că România este în continuare cel de-al treilea partener economic al Bulgariei, afacerile cu capital românesc cifrându-se anul trecut la circa 3,5 miliarde de euro. Acestea s-au dezvoltat şi în ultimii ani, în ciuda crizei economice, înregistrându-se o creştere cuprinsă între 10 şi 15%. În plus, românii se află în topul turiştilor străini. Doar în 2014 peste 1 milion de români au vizitat ţara vecină. 

Vizita delegaţiei bulgare în oraşul nostru a continuat cu vizitarea câtorva obiective: Biserica Sf. Pantelimon, Şcoala Bulgărească, Casa Geshov, punctul final fiind reprezentat de vernisajul expoziţiei de la Muzeul de istorie.


Articole înrudite