29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
AUR lansează platforma „Linia Verde pentru Consulate”
AUR lansează platforma „Linia Verde pentru Consulate”

Alianţa pentru Unirea Românilor - AUR "vine în sprijinul românilor din diaspora prin lansarea platformei „LINIA VERDE PENTRU CONSULATE”. Aceasta este menită să îi ajute pe românii din afara graniţelor care întâmpină probleme la consulatele României de pe teritoriul ţărilor în care locuiesc", potrivit unui comunicat al AUR.

"Pentru AUR, diaspora are un rol aparte. Încă de la înfiinţare, AUR şi-a asumat rolul de partid al diasporei. În decembrie 2019, imediat după lansarea oficială a partidului, prima filială constituită a fost cea din Marea Britanie, la Wolverhampton. Românii din diaspora sunt o resursă umană extraordinară. Ei sunt fraţii noştri, pe care trebuie să-i aducem acasă şi pe care trebuie să îi ajutăm cum putem. De forţa lor, de energia lor, de curajul şi de experienţa căpătată pe alte meleaguri avem mare nevoie pentru a cunoaşte o nouă înflorire a statului român.

Tocmai pentru a veni în sprijinul lor, pentru a le apăra mai bine interesele, iar vocea lor să fie auzită mai puternic, AUR a iniţiat „Linia Verde pentru Consulate”. Românii din afara graniţelor vor putea transmite sesizările şi cererile pe care le doresc soluţionate prin intermediul numărului whatsapp +40 (754) 503 762 şi pe site-ul partidului, la adresa partidulaur.ro/liniaverde. Cererile vor fi preluate de consilierii grupurilor parlamentare AUR din Senat şi Camera Deputaţilor şi vor fi transmise spre soluţionare comisiilor de specialitate din Parlament prin intermediul deputaţilor şi senatorilor AUR. Pe tot parcursul soluţionării sesizărilor primite, solicitanţii vor fi notificaţi despre stadiul în care se află cererea lor.

Încă de la preluarea mandatelor de parlamentari, una dintre preocupările deputaţilor şi senatorilor AUR a fost aceea de a identifica soluţii şi măsuri pentru compatrioţii noştri care trăiesc în afara ţării. Datorită acestei activităţi, în ultimii ani, din ce în ce mai mulţi români din diaspora şi-au pus speranţele în noi. Românii constituie interesul nostru, oriunde s-ar afla, atât între frontierele ţării, cât şi dincolo de acestea. AUR îi va asculta mereu şi le va fi întotdeauna aproape", se arată în comunicatul citat.


Articole înrudite