06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dr. Aurel Nechita, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, a făcut obiectul unei anchete ANI. În perioada 2004-2008 social-democratul s-a aflat în incompatibilitate prin cumulul mai multor funcţii: cea de parlamentar (deputat PSD); apoi situaţia s-a repetat în perioada 10 ianuarie 2009 – 2 octombrie 2009, fiind concomitent secretar de stat la Ministerul Sănătăţii şi decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”.
ANI a fost o adevărată doamnă, anunţându-l pe Aurel Nechita încă din decembrie 2010 despre faptul că îl caută la dosar – declanşând procedura de evaluare – şi a persistat în amabilităţile faţă de acesta în 6 mai 2011, dată la care Nechita a fost înştiinţat că până şi ANI s-a prins de ceea ce Nechita trebuie să fi ştiut încă de când ocupa mai multe scaune – incompatibilitatea. Adică Nechita ar fi trebuit să aleagă ce scaun preferă şi să îl elibereze pe cel de-al doilea. Nu a făcut acest lucru prima dată, iar atunci când a avut ocazia a repetat povestea, însuşindu-şi mai mulţi bani publici decât i s-ar fi cuvenit legal.
În documentele oficiale devenite deja publice, ANI arată că, în conformitate cu legislaţia în vigoare „persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.”
Reamintim cititorilor noştri că Nechita a fost favoritul lui Dan Nica pentru candidatura de primar al urbei noastre, alături de Gelu Stan, doar-doar nu va fi desemnat Nicuşor Ciumacenco. De asemenea, reamintim scandalul alungării dr. Ichim din Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei”, motivat de incompatibilitatea între ocuparea concomitentă a fotoliului de senator şi continuarea profesiei. După ce l-au fugărit pe Ichim de la Judeţean, „cineva” a avut grijă ca reputatul chirurg să nu poată profesa nici la Spitalul Militar. În cazul dr. Nechita, incompatibilitatea s-a constatat de către ANI după... ani. Adică legea nue e una pentru toţi?
În cursul zilei de ieri cotidianul nostru i-a oferit numeroase ocazii actualului decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie să îşi expună punctul de vedere vizavi de decizia ANI, dar social-democratul a refuzat să îşi facă publică poziţia.


Articole înrudite