08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marian Popa, liderul PNÞ-CD Galaţi, îl sfătuieşte prieteneşte pe candidatul USL la funcţia de preşedinte CJ să renunţe la idee, ca să nu ajungă după gratii, împins de „şacalii din PSD”. Popa şi-a exprimat admiraţia faţă de medicul anestezist pentru calităţile profesionale, simpatia pe care o are pentru câini, precum şi calităţile scriitoriceşti, dar ţine să îl avertizeze că fotoliul de preşedinte al CJ este o ambiţie care îl va duce în spatele gratiilor.
Popa şi-a amitit că Bacalbaşa ceruse în trecut sprijinul lui Gogoncea la conducerea Judeţeanului, la numai o lună de la preluarea conducerii spitalului. Aşezat în fotoliul de manager, Bacalbaşa i-ar fi cerut fostului preşedinte CJ un om care „să îl conducă din spate, fiindcă eu nu ştiu să îmi administrez nici salariul. Doar nu o să fac Sahara din Judeţean!”. Dincolo de aceste amintiri, Marian Popa a precizat că îi oferă aceste sfaturi lui Bacalbaşa din prietenie şi admiraţie, pe care i le nutreşte sincer social-democratului. Liderul ţărăniştilor a declarat: „Candidatul USL la CJ se află într-un mare pericol. El este inconştient. Nu ştie în ce se bagă. Şacalii din PSD îl bagă la înaintare. (...) dar preşedinţia CJ îl depăşeşete, căci mânuirea banilor CJ nu e uşoară. A fost timp de 6 luni director al Judeţeanului, şi s-a dus la Gogoncea după o lună să îi ceară un om să îl conducă din spate, pentru că altfel el face Sahara din Judeţean, căci nu ştie să îşi administreze nici salariul. Drept dovadă, CJ trebuie să plătească pentru el 14 miliarde (vechi - n.r.) pentru o firmă de IT la care el a reziliat contractul unilateral. Normal că le convine (celor din USL - n.r.) un candidat ca dl Bacalbaşa! (...) De ce să vină Bacalbaşa, pe care eu îl respect, dar riscă să ajungă la puşcărie?! A fost la o televiziune locală şi spunea: «Risc să mă fac de căcat!» Dar eu spun că riscă să se ducă la puşcărie! Eu nu i-o spun cu duşmănie sau cu răutate, ci cu prietenie.”
Conform discuţiilor din târg, prietenii şi familia candidatului USL s-ar fi coalizat pentru a-l convinge pe anestezist la visul şefiei judeţului. Liderul ţărăniştilor locali este primul care iese public cu acest sfat oferit lui Bacalbaşa de apropiaţi.
Marian Popa a punctat faptul că preşedintele CJ este ordonatorul principal de credite de la nivelul judeţului, deci cel care răspunde de modul în care se gestionează fondurile de la nivelul unui judeţ, ceea ce îi atrage implicit responsabilitatea privind cheltuirea banilor, poziţie ce îl depăşeşte pe candidatul USL, care nu va conduce în fapt judeţul, dar va fi responsabil pentru cheltuirea fondurilor.


Articole înrudite