05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bătălie pe colegiile de deputaţi şi senatori la PDL Galaţi
Bătălie pe colegiile de deputaţi şi senatori la PDL Galaţi
Aproximativ 20 de democrat-liberali şi-au exprimat intenţia de a candida pentru un mandat de deputat ori senator la alegerile parlamentare, ce vor avea loc pe data de 9 decembrie. Potrivit lui Doru Resmeriţă, preşedintele PDL Galaţi, candidaţii formaţiunii politice gălăţene vor fi „bătuţi în cuie” cel târziu pe data de 20 octombrie.
„Este o avalanşă de posibili candidaţi. S-au înscris aproape 20 de persoane pentru cele 13 colegii din judeţul Galaţi. Avem colegii în care sunt chiar şi trei sau patru candidaţi pe un loc”, ne-a declarat şeful democrat-liberalilor gălăţeni.
Colegiul 7, luat cu asalt de Cristache, Dumitru şi Apetrăchioaie
Pe Colegiul 7 de deputat din municipiul Galaţi, păstorit în prezent de social-democrata Lucreţia Roşca, se bat nu mai puţin de trei democrat-liberali. Este vorba despre consilierul local Cătălin Cristache (fostul preşedinte al organizaţiei din colegiul respectiv), Ion Dumitru (directorul RER Galaţi, finul prim-vicepreşedintelui PDL, Cezar Preda) şi fostul social-cemocrat Daniel Apetrăchioaie (actualul preşedinte al organizaţiei de colegiu. „Sondajele de opinie sunt cele ce vor desemna candidaţii. Cine stă mai bine, acela va candida. Este valabil pentru toate colegiile”, ne-a spus Resmeriţă.
Nicuşor Ciumacenco şi Mihai Turcu, pe Colegiul 9
Preşedintelui Organizaţiei Municipale PDL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, şi fostului prim-comisar al Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu, le face cu ochiul Colegiul 9 de deputat din municipiul Galaţi, adjudecat în 2008 de către fostul PDL-ist Mihail Boldea. Cei doi figurează, în prezent, ca posibili candidaţi pe acest colegiu, deşi Doru Resmeriţă a recunoscut că înscrierea este doar „o formalitate”, decizia finală fiind luată după sondaj.
Liderul PDL „se bate” cu Pâslaru pe Colegiul 6
Doru Resmeriţă a rămas fidel Colegiului 6 de deputat din municipiul Galaţi. Preşedintele PDL Galaţi intenţionează să candideze, din nou, împotriva PSD-istului Florin Pâslaru (în cazul în care acesta va primi ok-ul de a mai candida, situaţia social-democratului fiind incertă, în acest moment).
În ciuda listelor care circulă, în acest moment, în interiorul PDL, surse din mediul politic ne-au spus că fostul liberal Mihai Capră va candida din partea PDL pentru un mandat de senator în Colegiul 3 din municipiul Galaţi, împotriva medicului liberal Paul Ichim. Totodată, bursa zvonurilor îl dă pe Nicuşor Ciumacenco drept candidat în Colegiul 4 Senat din municipiul Galaţi, împotriva conservatorului Eugen Durbacă. Deputaţii Mircea Toader şi Carmen Axenie vor candida tot în Colegiile 2 şi 3 de deputat din judeţul Galaţi.
Senatorul Marius Necula încă meditează
Până în acest moment, senatorul democrat-liberal Marius Necula nu şi-a exprimat intenţia de a candida, potrivit lui Doru Resmeriţă. „Nu şi-a manifestat intenţia, deocamdată. Dacă doreşte să candideze din nou, vom sta de vorbă. Cu domnul Necula putem discuta dacă vrea să mai candideze”, ne-a declarat Resmeriţă.
Printre democrat-liberalii înscrişi pe liste mai figurează, printre alţii, fostul parlamentar Constantin Petrea, Dumitru Buţurcă – fostul director al APIA Galaţi, dar şi fostul consilier local Viorel Trif – directorul ANRSC Galaţi.


Articole înrudite