20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Declarativ, democrat-liberalii gălăţeni nu s-au decis pe cine vor susţine la preşedinţiei partidului. Senatorul Marius Necula a precizat că organizaţia aşteaptă în prealabil vizitele celor trei candidaţi, după care va fi luată o decizie. Astăzi, vineri 15 aprilie, organizaţia PDL Galaţi aşteaptă vizita lui Vasile Blaga. Ulterior îşi vor susţine candidaturile la Galaţi şi ceilalţi doi democrat-liberali: actualul preşedinte, Emil Boc, şi fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu. Conform surselor, Mircea Toader, preşedintele PDL Galaţi, a semnat iniţial pentru susţinerea candidaturii lui Blaga, după care s-a răzgândit, trecând în tabăra susţinătorilor lui Boc.
Anunţul prezentării la galaţi a moţiunii lui Blaga – „O Românie dreaptă, O româniă europeană” - a fost făcut de senatorul Necula, care nu a exclus varianta ca organizaţia PDL Galaţi să suţină toate cele trei moţiuni ale candidaţilor, şi asta pentru că nu există o părere unanimă pentru susţinerea unuia sau altuia: ”Noi vom aştepta ca toate cele trei echipe ale candidaţilor Blaga, Boc şi Palelogu sa vină şi să-şi susţină moţiunea şi abia după ce vom asculta cele trei moţiuni vom supune la vot ce moţiune susţinem”. 
Biroului Poltic Naţional al PDL se va discuta luni modalitatea organizării Conferinţei Naţionale a partidului la care va fi ales viitorul preşedinte. Necula a declarat: ”Luni la nivel de birou naţional va fi o discuţie vizavi de amploarea conferinţei naţionale. Unii sunt să mergem pe ceea ce este într-un fel statutar, spre exemplu Galaţiul are acum 28 de membri, organizaţiile care au rezultate mai bune merg până la 40 şi ceva. Este şi părerea să facem o acţiune mult mai amplă, mai importantă, astfel încât spre exemplu Galaţiul sa ajungă de la 28 la o sută şi ceva de membri”. În acelaşi timp, Necula susţine organizarea unei conferinţe restrânse: „Eu aş fi pentru o conferinţă aşa cum o prevede statutul, deci una la nivel decent. Forţa partidului nu trebuie manifestată cum a facut PSD-ul la un moment dat, când s-au întâlnit pe la aeroport, pe undeva, ca sa încapă”.

Articole înrudite