27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Călin Popescu Tăriceanu candidează pentru Primăria Bucureşti
Călin Popescu Tăriceanu candidează pentru Primăria Bucureşti

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, joi, 06 august 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, că va candida la Primăria Capitalei, afirmând că experienţa ca premier şi preşedinte al Senatului îi sunt utile în acest sens. "Experienţa pe care am acumulat-o ca prim-ministru, politic vorbind, şi ca preşedinte al Senatului sunt extrem de utile pentru a clădi o strategie şi o viziune pentru oraşul Bucureşti", a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă. Călin Popescu Tăriceanu a mai afirmat că intră în cursa pentru Bucureşti pentru că nu există niciun candidat liberal şi este nevoie de un candidat cu experienţă şi greutate.
„Am luat decizia să îmi depun candidatura pentru Primăria oraşului Bucureşti. În primul rând, am constatat că în Bucureşti nu există niciun candidat liberal. Nicuşor Dan nu are un profil liberal, iar faptul că e susţinut de PNL e cu totul altceva. Celălalt candidat important, Gabriela Firea, e social-democrat. Eu cred că electoratul liberal are nevoie de un candidat liberal (...) Nu e timp de experimente, e nevoie de oameni cu greutate, cu experienţă. Experienţa politică pe care am acumulat-o ca premier, preşedinte al Senatului, e bună pentru Bucureşti. Consider că am o responsabilitate faţă de colegii mei din partid. Nu e firesc ca generalul să stea numai la birou într-o bătălie””, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.
De altfel aceeaşi situaţie este şi la Galaţi, unde nu există un candidat liberal pentru Primăria municipiului Galaţi pentru că PNL Galaţi sprijină candidatul USR Galaţi, Bogdan Rodeanu. Drept pentru care, preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, este singurul candidat liberal la funcţia de primar al municipiului Galaţi.


Articole înrudite