24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Campania electorală prin mesaje telefonice
Campania electorală prin mesaje telefonice
Epistolele de prin cutiile poştale au fost dublate şi în această campanie de cele sosite pe telefoanele mobile ale gălăţenilor. Cei care încercau să determine neparticiparea la votul de duminică, au utilizat în special reţeau mobilă DG, trimiţând încă din 26 iulie (joi) mesajul următor: „29 iulie nu merg la vot pentru că nu vreau să îi dau justiţia lui Voiculescu. Nu vreau să legitimez lovitura de stat. Nu vreau să pierd dreptul de a circula liber şi de a munci în UE. Nu vreau să validez cu votul meu referendumul hoţiei. Nu le fac jocul, nu votez.”
Mesajul pro referendum a fost primit de gălăţeni pe parcursul zilei de vineri, 27 iulie, pe telefoanele mobile ale gălăţenilor din celelalte reţele (Orange, Vodafone, Cosmote). Îndemnul participării la referendum era constituit din versurile următoare: „Eu vara nu dorm. Pe 29 nu am somn. La referendum votez, pentru că eu chiar contez.”
Şi adresele de e-mail au fost bombardate în special cu mesaje contra participării la referendum, în care liderii naţionali USL erau criticaţi virulent.
Încă de la începutul săptămânii trecute, Mircea Toader confirmase că PDL Galaţi nu se concentrase spre o campanie clasică susţinută pentru referendumul din 29 iulie, însă admisese că nu este exclusă o campanie de mesaje telefonice.
Claudiu Brînzan, purtătorul de cuvânt al organizaţiei locale PSD a înfierat iniţiativa PDL prin care era continuată campania electorală, sâmbătă 28 iulie. Brînzan preciza în comunicatul trimis presei: „Deşi campania electorală pentru referendum a luat sfârşit potrivit reglementărilor în vigoare, organizaţia PDL Galaţi, condusă de domnul deputat Mircea Toader, încalcă legea continuând şi astăzi să îndemne populaţia să nu se prezinte duminică la vot.”


Articole înrudite