26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Subiectul referendumului pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, a încins spiritele inclusiv în urbea noastră, astfel încât atât taberele susţinătorilor demiterii, cât şi a celor pro Băsescu s-au contrat pe unde s-au întâlnit, uneori chiar aproape de încăierare: prin pieţe, la cumpărături, în mijloacele de transport. Cu toată agitaţia stârnită de subiectul referendumului, la mitingul special organizat de USL, vineri, 27 iulie, între orele 16.00-18.00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor voinţa efectivelor de susţinători ai demiterii a cam fost învinsă de caniculă. Astfel, USL a reuşit să adune cu greu aproape 1.500 de gălăţeni, în special pensionari, membri şi simpatizanţi ai celor 3 partide.
Pe scenă s-au aflat liderii locali ai celor 3 partide: Dan Nica (PSD), Victor Paul Dobre (PNL) şi Eugen Durbacă (PC), iar primii doi, miniştri ai guvernului Ponta, au fost însoţiţi şi de colegul lor de la justiţie, Titus Corlăţean.
Evenimentul a debutat cu un moment folcloric asigurat de artiştii Centrului Cultural „Doina Covurluiului”.
Manifestanţii aveau diverse pancarte cu mesaje anti-Băsescu, printre care: „Traiane, dacă îţi promitem că ne va fi dor de tine, pleci?”, iar printre melodiile ce au răsunat în boxe s-a aflat „Nu mi-e frică de beau-beau”, un cântec pentru copii ale cărui versuri modificate reprezintă o critică adusă lui Traian Băsescu.
Rând pe rând, mai mulţi reprezentanţi USL s-au adresat publicului, cu mesaje diferite, unele mobilizatoare, cu tuşe decente, pentru ca altele să iasă din matca manierelor civilizate.
Dan Nica purta la gât o panglicuţă tricoloră, iar Corlăţean a menţionat în intervenţia sa că în această vară „nu se poartă albul murdărit de PDL, ci tricolorul”. Dobre, la rândul său, a subliniat ideea că aleşii locali gălăţeni nu îşi vor putea realiza obiectivele promise în campania electorală, avându-l pe Traian Băsescu la conducerea ţării.


Articole înrudite