02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
De câteva zile s-a dat startul campaniei electorale în vederea alegerilor parlamentare din decembrie, iar acesta pare a fi momentul când municipiul Tecuci devine un amplu avizier, afişele multicolore „iţindu-se” din cele mai neaşteptate locuri. De la bannere uriaşe ce atârnă între stâlpii de electricitate, la afişele ce „populează” gardurile, cutiile de la gaze, dar şi stâlpii uneori, totul anunţă marea confruntare. Ca de obicei, şi această campanie are propriile „picanterii”, evenimente ieşite din normal, care irită o parte a electoratului, dar şi incită curiozitatea altora. Una dintre cele mai „arzătoare” probleme ale momentului ţine de afişajul electoral pe uşile Primăriei Tecuci, modalitate practicată şi cu puţin timp în urmă. Afişele ce reprezintă „pata de culoare” electorală aparţin USL, printre acestea regăsindu-se şi imaginea candidatului pentru fotoliul de senator, Daniel Butunoi. Cum Primăria este o instituţie publică, afişajul electoral ar trebui interzis, doar că această metodă a devenit o practică şi se pare că şi contracandidaţii sunt acceptaţi în acest „joc”.
Luând legătura cu viceprimarul municipiului Tecuci, Dănuţ Radovei, acesta ne-a informat: „Parterul Primăriei fiind în renovare, praf mult, nailoane, am trecut repede şi nici nu am observat afişele. Este posibil să fie lipite pe geamuri, însă nu cred că deranjează foarte mult, având în vedere că sunt pentru cei care vin din exterior şi nu pentru funcţionarii publici. Noi personal nu am pus aceste afişe, iar contracandidaţii, dacă doresc sau au loc, nu ne deranjează să lipească afişe lângă ale noastre. Oricum, electoratul nu este influenţat de două afişe de la Primărie, ci de oamenii care fac ceva pentru tecuceni, de cei care îi ajută, de oamenii locului. Pot cei de la Galaţi ori de la Pechea să pună afişe unde doresc, chiar şi pe uşile Primăriei, noi suntem siguri că tecucenii vor alege tecuceni”.
Ca o ironiei, în timp ce partidele „râvnesc” la uşile Primăriei Tecuci, panourile de afişaj electoral sunt goale, pe acestea existând doar două afişe.


Articole înrudite