25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Toţi politicienii care s-au exprimat în spaţiul public gălţean în perioada acestui weekend au pus la colţ nu doar persoana deputatului Boldea, ci şi pe liderul organizaţie locale care l-a promovat.
Liderul liberalilor gălăţeni, deputatul Victor Paul Dobre, a preferat ca în locul criticilor la adresa deputatului Mihail Boldea sau a liderului organizaţiei PDL Galaţi, Mircea Toader, să puncteze aportul opoziţiei. Dobre a declarat: “În cazul ridicării imunităţii domnului Boldea, fără votul opoziţiei puterea nu ar fi avut cvorumul necesar. Prezenţa noastră a fost motivată de un lucru deosebit de important: era în joc imaginea României şi a Parlamentului”.
Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD, a înfierat PDL pentru apariţia primului deputat de factura lui Boldea: “Se uită un singur lucru: că PDL e responsabil de ajungerea acestui om în Parlament. PDL nu poate spune că nu ştia cu ce se ocupa”.
Liderul PNÞ-CD local, Marian Popa, a declarat la rândul său: “Acum domnul Toader ar trebui să explice mai bine cum a evoluat domnul Boldea. Se ştie despre influenţa lui în lumea politică gălăţeană”. Liderul ţărăniştilor gălăţeni a reamintit alte două speţe: Aviasan şi construcţia care se înalţă pe Saturn, de unde au fost înlăturaţi abuziv chioşcarii. În opinia lui Marian Popa, DNA şi DIICOT ar trebui să revadă acele speţe, chiar dacă în cel de-al doilea caz acestea au fost soluţionate cu NUP, deşi în cadrul şedinţei CL condusă de consilierul local conservator Eugen Găvan acesta ar fi trebuit să nu voteze, întrucât exista o incompatibilitate (cumnata acestuia, Crina Olimpia Petroianu, având interese în afacerea respectivă).
Prof.dr.Zoe Petre, cunoscută în special din postura de consilier al preşedintelui Emil Constantinescu, a precizat: “Îmi daţi voie să am îndoieli că nu ştii despre un om care stă la două case de tine şi are aceeaşi profesie cu cea a soţiei tale? Nu se poate să nu se fi ştiut că are o reputaţie proastă. Noi suntem foarte tari de a condamna din bancă. Sunt oameni care au ajus primari cu 60% având dosar penal. Toţi au propria responsbilitate: electoratul, societatea civilă, mass-media, care îşi face datoria, altfel nu am şti nimic din ce se întâmplă!”.
Reamintim că Mircea Toader, liderul PDL local, a venit cu declaraţii oferite presei centrale, explicând încercările eşuate de a-l “îndrepta” pe Mihail Boldea pe calea cea bună.


Articole înrudite