06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În cadrul şedinţei ordinare a CJ desfăşurată ieri, consilierii judeţeni au votat pe bandă rulantă proiectele aflate pe ordinea de zi, unul fiind retras. La fel de conştiincioşi au fost şi în cazul votului secret pe care l-au acordat rapid, astfel că Floricel Dima ocupă funcţia de director al Camerei Agricole.
Eugen Chebac, preşedintele CJ, a pus pe tapet problema referendumului. A reamintit acţiunea în contencios administrativ depusă de prefectul Cosmin Păun, privind hotărârea CJ de a organiza referendum pentru modificarea limitelor teritoriale ale judeţului, respectiv includerea Galaţiului în megajudeţul Constanţa. Chebac a adăugat că, la rândul său, Consiliul Judeţului a solicitat instanţei judecarea speţei în regim de urgenţă, faţă de termenul stabilit iniţial pentru data de 29 noiembrie, cu mult după termenul prevăzut în hotărârea CJ pentru desfăşurarea referendumului, în data de 24 iulie.
Întrebat de jurnalişti ce şanse de câştig privind organizarea referendumului consideră că vin din partea instanţei - dat fiind faptul că în unele judeţe au fost respinse solicitările prefecţilor, iar în altele acestea au avut câştig de cauză - Chebac a precizat că în cazul unui refuz vor fi continuate acţiunile juridice, la Curtea de Apel şi ulterior la nivelele superioare.


Articole înrudite