05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii a găzduit ieri ceremonia de consfinţire în fotoliul de consilier local a celor care au primit votul gălăţenilor, ceremonia având loc în prezenţa ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a rostit şi o cuvântare în care le-a urat succes în activitate celor 27 de aleşi ai gălăţenilor. Validarea şi înmânarea mandatelor de consilier local a fost făcută de judecătoarea Rodica Arhip, preşedintele BEM. Marius Stan a primit certificatul de primar. Singurul scurtcircuit care a apărut a fost în ceea ce priveşte mandatul de consilier local APP al senatorului Marius Necula, care a renunţat la fotoliul de ales local deoarece este incompatibil cu postul de senator, iar pentru că nu au fost parcurse încă procedurile legale, pedelistul Cătălin Cristache, prezent în sală, cel care îi va lua locul în CL lui Marius Necula, nu a fost validat ca ales municipal din partea APP. Probabil că până sâmbătă la ora 10, când va avea loc prima şedinţă de întrunire a Consiliului Local, se vor finaliza procedurile necesare pentru ca şi Cătălin Cristache să ocupe fotoliul de consilier local. Potrivit surselor noastre, în aceste zile se poartă negocieri pentru posturile de şefi ai comisiilor din cadrul Consiliului Local. Surse de la nivelul PNL Galaţi ne-au declarat că şefia Comisiei de buget finanţe ar urma să îi revină social-democratului Florin Popa, care va fi şi viceprimar, în timp ce şefia Comisiei de urbanism ar urma să îi revină liberalului Săvel Rotaru, care a condus acum câţiva ani Inspectoratul Teritorial în Construcţii, şi nu este exclus ca preşedinţia Comisiei de cultură să îi revină în continuare conservatorului Gheorghe Bugeag.
Săptămână dedicată constituirii CJ şi a majorităţii consiliilor locale
În această săptămână va avea loc constituirea majorităţii consiliilor locale ale municipiilor precum şi cel al judeţului. Miercuri, pe 20 iunie, ora 10, la Bereşti, primarul Dincă Octavian va avea şedinţa de constituire cu viitorii consilieri. Vineri, 22 iunie, începând cu ora 10.00, va demara şedinţa de constituire a noului CL de la Târgu Bujor, iar de la ora 15.00 va avea loc şedinţa de constituire a Consiliului Judeţului rezultat în urma voturilor valabil exprimate la locale. Sâmbătă, 23 iunie, de la ora 10.00, va avea loc şedinţa de constituire a noului CL Galaţi, iar de la ora 13.00 a noului CL de la Tecuci.
Conform legii, în maximum 20 de zile de la data alegerilor locale, prefectul judeţului emite ordine privind convocarea şedinţelor de constituire a noilor consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale. În cazul CJ, preşedintele ales este validat şi depune jurământ la Tribunal, după care acesta convoacă şedinţa Consiliului.


Articole înrudite