05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ambii miniştri înrudiţi cu Galaţiul, liberalul Victor Paul Dobre şi social-democratul Dan Nica, au susţinut ideea chemării la urne a electoratului pentru alegerea noilor parlamentari, cât mai rapid. Pică în aceste condiţii luna noiembrie, octombrie fiind preferată. Acest aranjament va aşterne odihna concediilor după localele agitate, iar clopoţelul va fi auzit şi de către adulţii prinşi prin campania pentru parlamentare, în septembrie.
Dobre şi Nica au argument pentru iuţirea focului la care stau să se pregătească alegerile parlamentare: bugetul de stat pe 2013.
Ministrul Administraţiei, Victor Paul Dobre, consideră că organizarea alegerilor parlamentare avansate în octombrie faţă de noiembrie reprezintă „o decizie corectă pentru buna funcţionare a ţării, astfel încât până la finele anului să fie adoptat bugetul de noul Parlament”. În plus, liberalul apreciază că bugetul pe care îl va gestiona viitorul Guvern este firesc să fie adoptat de membrii acelui cabinet, nu de către actualii miniştri.
În asentimentul liberalului vin şi argumentele social-democratului de la Comunicaţii. Dan Nica a adăugat argumentaţiei detalii semnificative: ,,Cel mai bine ar fi ca alegerile să se desfăşoare undeva în octombrie, mai ales că există o obligaţie de a prezenta bugetul în Parlament până pe 15 octombrie, termen nerespectat niciodată în guvernările Boc. Dacă alegerile se desfăşoară de aşa manieră încât să existe o lună de zile până la sfârşitul anului, acest lucru ar face să avem un buget pregătit pentru 2013 şi să intre în vigoare încă de la începutul anului. Celelalte variante sunt variante proaste. Fie începi anul 2013 fără buget, deci este un semnal extrem de prost, fie această întârziere a intrării bugetului în funcţiune poate să creeze discuţii cu ceilalţi parteneri şi investitori. Aceste variante, care blochează bugetul, duc la blocarea investiţiilor şi la pierderea acestora în primul trimestru al anului”.
Nerăbdarea se poate susţine şi de un alt motiv, nemenţionat. O serie de parlamentari ai puterii vor rămâne în judeţele lor pentru a conduce primării, sau consilii judeţene câştigate la locale.


Articole înrudite