05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şedinţa ordinară aferentă lunii aprilie a CJ a debutat cu intervenţia unuia dintre consilieri, a lui Alexandru Teodorescu, cel care a precizat că va păstra un moment de reculegere timp de câteva momente în memoria mamei preşedintelui CJ, Eugen Chebac. Consilierul a mulţumit plenului pentru că i s-a permis să ia cuvântul şi a fost ascultat. Apoi, vădit iritaţi – consilierii PSD – iar ceilalţi mai mult impasibili, au continuat şedinţa. Ura nu a intrat în recreaţie pentru tabăra roşie nici măcar preţ de o şedinţă ordinară, dovedind că aversiunea pentru cel care le-a fost coleg, Eugen Chebac, se poate extinde dincolo de limite pe care ni le-am fi imaginat.
După ce au scos de pe ordinea de zi câteva proiecte de investiţii pe care nu aveau chef să le treacă, toţi consilierii judeţeni au adoptat pe bandă propunerile rămase. Şedinţa condusă în premieră de unul dintre vicepreşedinţii CJ, Eugen Durbacă, a fost deci una fulger. Ceea ce a întârziat-o puţin a fost doar votul secret, pe care a trebuit să îl acorde pentru înlocuirea Getei Stăncescu din poziţia de reprezentant al organismelor private acreditate care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului în Comisia pentru Protecţia Copilului, cu Elena-Cristina Mereuţă.
Printre propunerile adoptate se află: nişte licenţe de transport pentru duferite trasee din judeţ; aprobarea raportului privind stadiul realizării măsurilor din programul de gestionare a calităţii aerului pentru indicatorul pulberi în suspensie fracţiunea PM 10 a localităţilor Galaţi, Şendreni, Vânători; stabilirea costului mediu anual pentru fiecare beneficiar asistat social prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului; însuşirea raportului de evaluare a apartamentelor aflate în domeniul privat al judeţului şi administrarea CJ; aprobarea protocolului de colaborare dintre CJ şi CL Tuluceşti privind promovarea turistică a Pădurii Gârboavele, precum şi redenumirea a două muzee.


Articole înrudite