19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consilierul local Cătălin Cristache a protestat împotriva conducerii actuale a PDL Galaţi
Consilierul local Cătălin Cristache a protestat împotriva conducerii actuale a PDL Galaţi
Conflictul dintre consilierul local Cătălin Cristache şi liderii PDL Galaţi ia amploare. Peste 100 de democrat-liberali, membri ai Colegiului 7 din municipiul Galaţi, conduşi de către consilierul local Cătălin Cristache, au protestat, marţi după-amiază, în faţa sediului PDL, împotriva lui Doruleţ Resmeriţă şi a lui Nicuşor Ciumacenco. Mărul discordiei l-a reprezentat, de această dată, lista cu delegaţii formaţiunii politice pentru Congresul care va avea loc pe 23 martie, la Bucureşti, atunci când democrat-liberalii îşi vor alege noul preşedinte la nivel naţional. Cătălin Cristache acuză conducerea formaţiunii politice că nu permite susţinătorilor Elenei Udrea să meargă la Bucureşti şi că le-a interzis accesul în sediul partidului, în condiţiile în care membrii de partid ai Colegiului 7 aveau programată o şedinţă la ora 17.00.
„Ne-au închis uşile şi au plecat. Am discutat cu dumnealor să participe la şedinţă pentru a stabili câţi delegaţi revin Colegiului 7 pentru Congresul care va avea loc la Bucureşti. Noi o susţinem pe Elena Udrea, în timp ce ei îl susţin pe Vasile Blaga. Au creat un scandal monstru, ar fi trebuit să ne lase să facem şedinţa, să participe şi ei, să negociem şi să cădem de acord asupra listei cu delegaţi. Resmeriţă este cel mai slab om politic care poate exista. Nu am nimic cu el, personal, ci din punct de vedere politic”, ne-a declarat Cătălin Cristache.
Democrat-liberalul a spus că intenţionează să organizeze mitinguri, săptămânal, în faţa sediului PDL, până în momentul în care vor avea loc alegerile privind desemnarea noului preşedinte al formaţiunii politice la nivel naţional.
Resmeriţă îl compară pe Cristache cu măgarul din fabula lui Topârceanu
Preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, susţine că printre oamenii care au protestat în faţa sediului PDL se regăseau şi membri ai partidului care nu proveneau din Colegiul 7. Liderul democrat-liberalilor l-a comparat pe Cătălin Cristache cu un măgar: „Mă surprinde acţiunea domnului Cristache întrucât nu mi-a solicitat o întrunire, iar sediu ca să îşi ţină şedinţele au în Colegiul 7, în cartierul Micro 19. Dacă vreţi, este ca în fabula lui George Topârceanu, Măgarul în grevă: «Un măgar s-a pus în grevă, nu se ştie pentru ce…/ Eşti folositor, vezi bine/ Dar să nu crezi că pe lume nu se poate fără tine». Este o strategie ieftină de campanie. Printre oamenii care se aflau acolo se regăseau membri ai partidului de prin Micro 40, care nu au nicio treabă cu cei din Colegiul 7. Cristache este un fel de haiduc”, a declarat Doru Resmeriţă.
Acesta a precizat că lista cu cei 97 de delegaţi pe care organizaţia de la Galaţi îi va avea la Conveţia Naţională a PDL este aproape definitivată. Întrebat dacă pe aceasta se regăsesc şi susţinători ai Elenei Udrea, Resmeriţă a răspuns că nu ştie întrucât „nici doamna Elena Udrea şi nici doamna Monica Macovei nu au ajuns încă la Galaţi să îşi prezente moţiunile”.
Cei doi lideri ai PDL Galaţi, Doru Resmeriţă şi Nicuşor Ciumacenco, şi-au exprimat public, în urmă cu câteva săptămâni, susţinerea pentru Vasile Blaga la şefia partidului. De altfel, Vasile Blaga s-a aflat duminica trecută la Galaţi pentru a-şi susţine moţiunea „România dreaptă – PDL, politica dincolo de lozinci”, în faţa a aproximativ 250 de membri ai PDL Galaţi.
Cristache îşi va pierde fotoliul de consilier local
Potrivit lui Nicuşor Ciumacenco, Cătălin Cristache îşi va pierde în perioada imediat următoare calitatea de consilier local, după ce a intrat în conflict cu conducerea organizaţiei PDL Galaţi.
„Este vorba de practica lui Cristache de a nu spune în forurile interioare ale partidului problemele pe care le are şi dacă vrea să lupte pentru o funcţie în cadrul partidului poate să o facă, dar orice tentativă de manipulare a oamenilor, de a crea grupuri de presiune, de a încerca puciuri pe la colţuri, nu este în corelaţie cu statutul partidului”, a declarat Nicuşor Ciumacenco.
Acesta a precizat că locul lui Cristache în Consiliul Local l-ar putea lua Viorel Trif, dar acest lucru va depinde de negocierile care se vor purta cu UNPR, având în vedere că cele două partide au avut candidaţi comuni la alegerile locale din vara anului trecut.


Articole înrudite