29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liberalii au votat moţiunea opoziţiei la indicaţiile greşite ale liderului PNL Galaţi
Liberalii au votat moţiunea opoziţiei la indicaţiile greşite ale liderului PNL Galaţi
Deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, a făcut-o de oaie în Parlament. La indicaţiile liderului liberal gălăţean, nu mai puţin de 16 deputaţi ai PNL au votat moţiunea simplă pe tema Oltchim depusă de PDL, fapt ce a stârnit un adevărat scandal în USL, la nivel naţional. Pentru că liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Dan Radu-Ruşanu, a lipsit, liberalii l-au desemnat pe Victor Paul Dobre să îl înlocuiască pe liderul de grup. Preşedintele PNL Galaţi le-a indicat eronat parlamentarilor puterii cum să voteze moţiunea, astfel că opoziţia s-a trezit marţi, în Parlament, că beneficiază şi de sprijinul puterii. Liberalii care au votat moţiunea Oltchim sunt Marin Anton, Vasile Berci, Anton Doboş, Traian Dobrinescu, Stelian Nechita Dolha, Graţiela Gavrilescu, Dumitru Verginel Gireadă, Virgil Guran, Nicu Marcu, Viorica Marcu, Daniel Iane, Alexandri Nicolae, Ancuţa Pocora, Raluca Surdu, Vasile Varga şi Hubert Thuma.
Istoria se repetă, în cazul deputaţilor gălăţeni
În legislatura 2008-2012, pe când era lider al grupului PDL din Camera Deputaţilor, şi deputatul gălăţean Mircea Toader a făcut aceeaşi greşeală în Parlament. Degetul ridicat la întâmplare de fostul preşedinte al PDL Galaţi a făcut ca democrat-liberalii să voteze un proiect legislativ al opoziţiei. La acea vreme, deputatul Victor Paul Dobre nu a ratat ocazia de a-l sancţiona pe Mircea Toader în cadrul mai multor conferinţe de presă.
Atunci, deputaţii PDL au votat reducerea TVA şi neimpozitarea pensiilor, la indicaţiile greşite ale liderului de grup, Mircea Toader. Şapte miniştri au dat peste cap „din greşeală“ planurile economice ale propriului guvern. Degetul lui Mircea Toader, care le-a indicat votul, în cadrul şedinţei conduse de vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, a făcut ca Opoziţia să-şi vadă adoptată iniţiativa privind reducerea TVA la 5% pentru  alimentele de bază. La semnul aceluiaşi Mircea Toader, majoritatea PDL-UDMR-UNPR a votat o iniţiativă a unui deputat democrat-liberal, Mircia Giurgiu, care prevede neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.
Victor Dobre: „Am râs de Toader, iar acum am fost pedepsit”
Deputatul Victor Paul Dobre ne-a declarat că votul „pentru” al celor 16 liberali nu a produs efecte în plan legislativ, dar a recunoscut că „a fost un moment de bâlbâială”. „Au fost câteva voturi greşite, într-adevăr. A fost un moment de bâlbâială, dar s-a corectat. Am râs de Mircea Toader, atunci când el a greşit, iar acum am fost pedepsit. Votul, însă, nu a avut efecte în plan legislativ. Deocamdată nu am primit reproşuri din partea conducerii partidului, dar mă aştept să primesc”, ne-a declarat liderul liberalilor gălăţeni.


Articole înrudite