11 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul Florin Pâslaru a precizat ieri că în prezent tabăra roşie şi cea galbenă discută despre realizarea unui protocol de colaborare pe care să îl încheie la nivel naţional cele două partide. Organizaţiile PSD şi PNL din teritoriu ar urma să colaboreze pentru susţinerea proiectelor la nivelul consiliilor judeţene şi consiliilor locale. Deputatul gălăţean a menţionat că decizia este luată la nivelul social-democraţilor, iar liberalii vor dezbate la rândul lor problema în interiorul partidului. Pâslaru a declarat: „La nivelul PSD s-a discutat în şedinţa Biroului executiv de luni posibilitatea de a colabora cu PNL în filialele locale. Noi încercăm să facem întâlniri şi, mai mult decât atât, dorim chiar un protocol cu colegii de la PNL, în aşa fel încât să avem majorităţi în toate consiliile locale şi consiliile judeţene din ţară. Ca răspuns de la colegii din PNL am înţeles că vor discuta acest lucru în forul lor de conducere şi eu sper ca răspunsul să fie pozitiv. Este o invitaţie de a face o opoziţie puternică, să oficializăm această colaborare între noi astfel încât vocea opoziţiei să fie mai puternică, atât la nivel central, cât şi la nivel local”.
Parafarea înţelegerii adusă în discuţie de Florin Pâslaru este pur şi simplu o formalitate pentru Galaţi, colaborarea dintre cele două partide în forurile decizionale ale administraţiei locale şi judeţene gălăţene funcţionând destul de bine de ani buni. La nivel naţional o asemenea înţelegere ar asigura majoritatea PSD-PNL în 85% din totatul consiliilor judeţene şi locale, conform estimărilor deputatului Pâslaru.
Liderul liberalilor gălăţeni, Victor Paul Dobre, care ocupă unul dintre fotoliile de vicepreşedinţi ai liberalilor la nivel naţional, infirmă dezbaterea unui asemenea subiect în forurile centrale liberale. Dobre consideră că în fiecare judeţ organizaţiile ştiu ce decizii să adopte. În plus, liberalul nu crede în posibilitatea încheierii unor protocoale în toate localităţile.

Articole înrudite