03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedintele Comisiei de muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor, liberalul Victor Paul Dobre, consideră ireale cifrele avansate de premier privind apariţia noilor contracte de muncă imediat după adoptarea noilor prevederi ce atrag inclusiv sancţiuni cu închisoarea pentru angajatorii care folosesc munca la negru a cel puţin 5 persoane. Dobre a punctat: „Nu am nici o încredere că s-au creat 42 de mii de locuri de contracte de muncă. S-au făcut în două zile, din care una era ziua liberă. Nu era nimeni la mici, la bere! E necesar să fie cât mai redusă munca la negru. Acest lucru nu se face nici pompieristic, nici cu jandarmii, nici cu guvernul”.
Ne-am obişnuit deja să constatăm numeroasele poticneli ale guvernelor Boc, poticneli ce au devenit greşeli in crescendo. Aşa că de la criticile privind măsurile legate de muncă, liberalul a extins apostrofările adresate Guvernului, pe care îl vede responsabil inclusiv pentru scăderea credibilităţii politicienilor. Dobre a precizat: „Credibilitatea guvernului a ajuns la 6%. Cred că şi a lui Gaddafi este mai bună. E adevărat că noi, politicienii, am ajuns la 2%. Cred că nici nevestele nu mai au încredere în noi”.
Dincolo de Băsescu şi Boc, ce reprezintă, obsedant deja, refrenul pentru toate relele din lumea românească, scăderea credibilităţii s-a produs în timp, aşa că fiecare politician ar trebui să se întrebe dacă de-a lungul carierei politice o câtime parte din propriile acţiuni ori inacţiuni a însemnat propriul aport la această erodare a încrederii românilor în clasa politică.

Articole înrudite