05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): La Galaţi, noul coronavirus e mai periculos noaptea... ca hoţii!
Cristian Dima (ALDE): La Galaţi, noul coronavirus e mai periculos noaptea... ca hoţii!

Deciziile Guvernulului PNL, dar şi ale reprezentanţilor statului din teritoriu nu încetează să sfideze absurdul. Pandemia ia proporţii din cauza modului în care ei gestionează această criză. Fac greşeli după greşeli şi nu dau semne că le-ar putea veni mintea la cap. Nici măcar nu au inspiraţia să ia exemplul altor ţări care aproape au scăpat de ”molimă”.

La Galaţi, unde raportările zilnice arată că suntem în topul oraşelor în care numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus creşte îngrijorător de la o zi la alta, măsurile luate împotriva răspândirii COVID-19 sunt aberante. Consiliul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi limitează ora până la care se pot desfăşura nunţile, botezurile sau alte evenimente aniversare. Adică distracţia se poate desfăşura în localuri publice doar până la ora 22.00 în timpul săptămânii şi până la ora 23.00 la sfârşit de săptămână. Oare, în opinia decidenţilor, noaptea virusul devine mai scandalagiu, mai violent? Şi chiar îşi imaginează cineva că petrecăreţii se duc cuminţi acasă şi nu se vor duce, cu mic cu mare, într-o locuinţă unde va continua petrecerea fără respectarea niciunei reguli de distanţare?

În loc să găsească metode de constientizare a populaţiei faţă de pericolul răspândirii acestui virus nenorocit, decidenţii stabilesc restricţii fără nicio logică. De fapt, guvernanţii penelişti doar se prefac că poartă de grija populaţiei, se prefac că instituie reguli care să protejeze populaţia, se prefac pentru că nu sunt capabili să gestioneze niciun fel de situaţie, mai puţin una atât de amplă ca cea creată de acest virus.


Articole înrudite