28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): ”Pe parcursul întregii colaborări cu PSD aceştia au uitat de prea multe ori să îşi respecte angajamentele şi au căutat mijloace prin care să «faulteze» ALDE”
Cristian Dima (ALDE): ”Pe parcursul întregii colaborări cu PSD aceştia au uitat de prea multe ori să îşi respecte angajamentele şi au căutat mijloace prin care să «faulteze» ALDE”

Victor Ponta a dezvăluit, într-o postare pe Facebook, că a avut discuţii cu Viorica Dăncilă despre intrarea Pro România la guvernare, în locul ALDE. Ponta spune că Viorica Dăncilă a fost de acord cu majoritatea condiţiilor puse, dar nu şi cu solicitarea de a se retrage din cursa pentru preşedinţia României. Aceste afirmaţii vin la scurt timp după ce Călin Popescu Tăriceanu anunţa că ALDE va face alianţă cu Pro România, condiţia pusă de Victor Ponta fiind ieşirea de la guvernare a celor de la ALDE. Însă zvârcolirile politice abia încep.

Întrebat despre ceea ce se întâmplă pe scena politică de la Bucureşti, preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima a declarat: ”Mulţi s-au declarat suprinşi că Victor Ponta a devoalat negocierile pe care PSD le-a încercat cu el pentru cooptarea la guvernare. Ei bine, nu ar trebui să fie nimeni surprins, pentru că acesta e stilul PSD. Nu e prima oară când cei din PSD negociază tot felul de majorităţi, au o agendă ascunsă faţă de cea publică, faţă de cea asumată în faţa românilor. Pe parcursul întregii colaborări cu PSD aceştia au uitat de prea multe ori să îşi respecte angajamentele şi au căutat mijloace prin care să «faulteze» ALDE. Pentru ei, ALDE e bun doar când susţine proiectele pe care le propun şi cam atât. Nu e prima oară când PSD-ul practică dublul limbaj. Până şi propriii lor colegi au început să iasă public şi să acuze duplicitatea conducerii PSD. Aici se înscriu lideri de filiale sau parlamentari. ALDE a cerut de la PSD câteva lucruri clare: un program de guvernare regândit pe baza programului de guvernare care a fost votat în Parlament, o asumare a obiectivelor care se pot realiza până la termen, o propunere de noi obiective, o reformă a unor instituţii ale statului şi nu în ultimul rând o restructurare a echipei guvernamentale care să şteargă această impresie de lipsă de competenţă, care trebuie să recunoaştem, planează asupra guvernului existent. Aceste schimbări nu prea le vor cei din PSD. Ca să fie clar, ALDE vrea să impună în cadrul programului de guvernare interesele românilor. Însă, cei din PSD au aceeaşi atitudine care în luna mai ne-a costat crunt. Românii care au avut încredere în noi în 2016 şi ne-au acordat votul lor au fost, o parte, dezamăgiţi. Acel vot ar fi trebuit să ne facă să înţelegem cu toţii anumite lucruri. Din păcate, unora le e mai greu de priceput”.


Articole înrudite