27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dacian Cioloş vrea referendum pe tema anticorupţiei
Dacian Cioloş vrea referendum pe tema anticorupţiei

Dacian Cioloş, preşedintele fondator al Mişcării România Împreuna, a participat luni, 09 iulie 2018, la Galaţi, la o dezbatere realizată de Platforma România 100 împreună cu comunităţile locale RO100 Galaţi şi RO100 Curăţăm Galaţiul. Dezbaterea face parte dintr-un proiect amplu de consultare naţională pentru viitorul ţării, "Întrebăm România Împreună". Proiectul are două mari componente, dezbateri publice şi chestionar. "Dezbaterile acestea ne ajută şi pe noi deoarece pregătim programul politic al viitorului partidului Mişcarea România Împreună, care există deja, un program politic pe care îl lansăm în toamnă şi dorim ca acel program să reflecte şi aşteptările oamenilor nu doar ideile pe care le avem noi", a spus Cioloş referitor la motivul prezenţei sale la Galaţi.

De asemenea, Cioloş a făcut şi câteva declaraţii referitoare la revocarea Laurei Codruţa Kovesi şi este de părere că deciziile Curţii Constituţionale a Românie (CCR) trebuie repectate, dar că ar trebui create modificări juridice astfel încât să nu mai apară situaţii imposibile. "Evident că într-un stat de drept, deciziile CCR trebuiesc respectate. Însă, credem că e nevoie să dăm un semnal clar că trebuie să punem sistemul juridic şi constituţia în situaţia pentru ca astfel de situaţii imposibile pentru un preşedinte să nu se mai întâmple. Eu sper ca lupta anticorupţie să nu fie afectată de această revocare pentru că eu ştiu că la Direcţia Naţională Anticorupţie există mulţi oameni verticali, profesionişti care, sper eu, să nu se lase intimidaţi şi vreau să le transmit că şi oamenii din stradă şi forţele politice sunt alături de ei pentru ca ei să îşi facă treaba în mod independent şi profesionist. Vreau să îi mulţumesc Laurei Codruţa Koveşi pentru ce a făcut şi pentru că a rămas demnă până la capăt însă sunt convins că lupta anticorupţie în România nu depinde doar de un om", a precizat Dacian Cioloş.

Preşedintele Mişcării România Împreună doreşte ca alături de colegii din USR să caute modalităţi pentru a opri punerea în aplicare a codurilor şi vrea un referendum legat de anticorupţie. "Cred că e important să arătăm celor care atacă justiţia că nu sunt într-un sat fără câini. Cred că este important să ne gândim în ce mod putem declanşa un referendum pentru ca oamenii să poată să vină să spună ce părere au despre felul în care decurge sau nu lupta împotriva anticorupţiei în România, nu doar ieşind în stradă disperaţi şi frustraţi, ci folosind şi instrumente constituţionale. Important este ce vom face de acum înainte deoarece eu consider că sunt ultimele zvâcniri ale celor care de un an şi jumătate au o problemă cu justiţia şi încearcă să o atace", a declarat Dacian Cioloş.


Articole înrudite