29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministerul Telecomunicaţiilor, Dan Nica, prezent vineri la alegerile organizaţiei municipale ale PSD Galaţi, a atins în discursul său şi o serie de alte subiecte de interes naţional, cum ar fi accesul României la Schengen dar şi unele subiecte cu iz local, cum ar fi cozile apărute în ultimele zile la chioşcurile de bilete ale Transurb precum şi importanţa pe care o au anumite societăţi pentru economia oraşului.
În ceea ce priveşte eşecul României privind aderarea la spaţiul Schengen, ministrul Dan Nica a declarat că acest lucru este cauzat de cei care nu şi-au făcut treaba când trebuia să intre România în Schengen, şi România trebuia să intre în 2010.
„De ce nu am intrat în 2010? Uitaţi-vă cine era pe atunci, care acum ne dau lecţii. Atunci s-au enervat unii foarte tare, în 2010 şi 2011, vă aduceţi aminte, pe olandezi - să nu mai cumpărăm nici legume, lalele... Nu a fost abordată această chestiune la modul serios atunci şi s-a permis ca să se treneze adoptarea unei decizii, care este una tehnică prin excelenţă şi nu era una cu caracter eminamente politic”, a declarat Dan Nica.
Nica a mai spus că nu i-a plăcut să vadă cozile formate în ultimele zile la ghişeele Transurb, unde pensionarii aşteaptă cu orele pentru a primi cele 30 de bilete care li se cuvin lunar în locul abonamentelor şi a atras atenţia consilierilor locali ai PSD să voteze proiecte în sprijinul oamenilor şi, dacă este nevoie, să se opună proiectelor care sunt în defavoarea populaţiei.
Cât despre situaţia anumitor societăţi economice importante din Galaţi, a spus că acestea nu ar trebui lăsate la voia întâmplării, dând ca exemplu Combinatul, Şantierul Naval Damen sau Navrom.


Articole înrudite