27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste 300 de delegaţi ai PSD au participat vineri, începând cu ora 12, în sala Teatrului Muzical „Nae Leonard”, la conferinţa municipală a partidului, ocazie cu care a fos aleasă noua conducere a Organizaţiei Municipale a social-democraţilor. La eveniment a fost prezent şi vicepreşedintele PSD, Dan Nica, care este şi preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, precum şi preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene, senatorul Gheorghe Saghian.
În cuvântul luat în faţa celor prezenţi, Dan Nica şi-a amintit de faptul că a fost primul preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD, structură care a obţinut în ultimii ani rezultate din ce în ce mai bune, atât în cazul alegerilor locale cât şi al celor parlamentare. În mod întâmplător, sau nu, la scurt timp după ce a avut loc ultima şedinţă a Consiliului Local unde coaliţia USL Galaţi nu a mai funcţionat atât de bine în cazul unui proiect de hotărâre care viza construirea unui tunel subteran pe sub Dunăre, consilierii locali ai PSD abţinându-se de la vot, ceea ce înseamnă că au fost practic în opoziţie, Dan Nica le-a solicitat aleşilor locali să dea dovadă  de mai multă fermitate şi să nu voteze decât hotărârile de Consiliu Local care sunt aprobate de comun acord în cadrul USL Galaţi.
Alegerile pentru desemnarea conducerii Organizaţiei Municipale a PSD nu au adus mari surprize în ceea ce priveşte componenţa biroului de conducere, deşi, faţă de conducerea anterioară a organizaţiei, pe lista de posturi nu a mai figurat postul de prim-vicepreşedinte, care a fost ocupat în ultimii ani de Florin Popa, cel care a preluat conducerea interimară a Organizaţiei Municipale în urma demisiei din funcţie a fostului primar, Dumitru Nicolae.
Viceprimarul Galaţiului, Florin Popa, nu a avut emoţii în ceea ce priveşte alegerea sa ca preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD, ţinând cont de faptul că a fost singurul candidat înscris în cursă, mandatul său fiind pe o perioadă de 2 ani. În urma numărării voturilor au fost aleşi 7 vicepreşedinţi ai organizaţiei municipale, şi anume consilierii Marius Humelnicu, Sorin Enache, Ilie Zanfir şi Hristache Bogatu, precum şi directorul Ecosal - Ion Ionescu, directorul Apă Canal - Gelu Stan, fostul director al Casei Corpului Didactic - Mirela Onişor, în timp ce postul de secretar executiv i-a revenit lui Costică Voicu, directorul Parcului Industrial.


Articole înrudite