27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Carmen Axenie, candidat din partea Alianţei România Dreaptă pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 3 din judeţul Galaţi, va sesiza Biroul Electoral Judeţean (BEJ) în legătură cu o serie de pliante distribuite de către contracandidatul său din partea USL, George Scarlat. Tânărul liberal, fiul omului de afaceri Marcel Scarlat - patronul Popasului Hanu Conachi, a stârnit un adevărat scandal în colegiu, în rândul contracandidaţilor, dar şi a colegilor din partid, după ce a împărţit pliante de campanie ce aveau pe prima pagină o fotografie cu Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun, însoţită de mesajul „Învingem împreună. Votăm George SCARLAT – deputat”. Surse din mediul politic ne-au spus că liberalul nu a solicitat nici acordul arhiepiscopului Dunării de Jos, dar nici pe cel al conducerii PNL Galaţi pentru conceperea şi distribuirea pliantelor electorale.
„Am văzut şi eu acele pliante. Voi lua legătura cu domnul Resmeriţă, preşedintele PDL, pentru a depune o contestaţie la Biroul Electoral Judeţean. Eu sunt în colegiu şi mi-e greu să ajung la Galaţi, astfel că voi ruga conducerea PDL să facă această sesizare. Mă deranjează tot ceea ce este ilegal în campanie. Dacă oamenii doresc să îi acorde votul, dacă prezintă mai multă garanţie, nu mă deranjează. Ceea ce vreau este o campanie legală, mă deranjează nerespectarea legii. Am trecut peste faptul că şi-a pus afişele electorale înainte de a începe campania, dar nu pot să trec şi peste aceste pliante, care sunt ilegale”, ne-a declarat Carmen Axenie.
Deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, nu a putut să ne ofere un punct de vedere în legătură cu acest subiect întrucât se afla la o întâlnire electorală. „Eu mă aflu la mine în colegiu, la o întâlnire electorală. Nu ştiu dacă au fost retrase acele pliante, nu am cunoştinţă. Am foarte multă treabă”, ne-a declarat liderul liberalilor gălăţeni.
Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) au declarat, pentru un cotidian naţional, că arhiepiscopul Dunării de Jos apare în pliantul electoral fără să fi fost înştiinţat, astfel că nu şi-a dat acordul pentru un astfel de pliant. „Sunt recomandări ale BOR prin care niciun preot nu poate lua parte la manifestări electorale ale vreunui partid şi nu poate candida în alegeri electorale. Candidatul USL a folosit imaginea arhiepiscopului fără aprobarea sa. S-a folosit de o imagine publică, pe care a introdus-o într-un material electoral. Nu cred că arhiepiscopul Casian Crăciun are vreo vină”.


Articole înrudite