25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Autorităţile se pregătesc de alegeri. În prezenţa prefectului judeţului şi a şefilor structurilor teritoriale ale MAI a avut loc lansarea campaniei de informare şi conştientizare „Tu decizi. Votează Legal!”. Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Bocăneanu, a precizat că au fost stabilite deja atribuţiile fiecărei structuri ale MAI în parte, astfel încât întregul proces electoral să se desfăşoare în condiţii de deplină legalitate. Lucrătorilor Ministerului Administraţiei şi Internelor li se alătură şi poliţiştii locali, care au atribuţii privind integritatea locurilor de afişaj electoral şi menţinerea ordinii publice. Pe timpul campaniei electorale, în preziua şi în ziua alegerilor pentru Parlamentul României vor fi constituite echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi şi rezerve de intervenţie gata să acţioneze acolo unde există riscul tulburării ordinii publice sau pentru soluţionarea incidentelor electorale. Se pot constitui zone speciale de siguranţă publică. „Ca efective angrenate în acest proces, dintre cele 436 de secţii, în 183 paza va fi asigurată de poliţişti, în 84 de jandarmi, la care se adaugă 68 poliţişti de frontieră, 32 de poliţişti de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi, 27 de lucrători din cadrul ISU Galaţi, 12 lucrători din cadrul Serviciului Paşapoarte, 18 de la Serviciul Permise şi Înmatriculări şi 9 de la Oficiul Român de Imigrări. Zilnic, în această perioadă sunt, în medie, 233 de poliţişti care asigură măsurile de ordine şi siguranţă pe teritoriul judeţului”, a precizat prefectul Emanoil Bocăneanu.
Prevenire şi verificări
Şeful IPJ Galaţi, Dănuţ Lefter, a precizat că pe durata campaniei electorale, în preziua şi în ziua alegerilor pentru Parlamentul României, la nivelul judeţului Galaţi va funcţiona Centrul Operaţional de Comandă, format din şefii inspectoratelor de Jandarmi, pentru Situaţii de Urgenţă, şeful Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi şi inspectorul şef al IPJ Galaţi, care este şi şeful centrului. „A avut loc un singur incident electoral, la Stoicani, unde o persoană cu probleme psihice a rupt toate afişele partidelor”, a precizat Dănuţ Lefter.
Poliţiştii vor face şi verificări asupra legalităţii lipirii afişelor pe stâlpii Electrica şi Transurb. Coordonarea activităţilor şi acţiunilor desfăşurate de structurile MAI destinate menţinerii climatului de siguranţă publică, premergător şi pe timpul alegerilor, se va realiza de către prefectul judeţului Galaţi. În perioada campaniei electorale, în preziua şi în ziua alegerilor pentru Parlamentul României, la nivelul judeţului Galaţi va funcţiona Centrul de Comunicare alcătuit din purtătorii de cuvânt ai tuturor structurilor MAI, comisar de poliţie Cristina Tatulici fiind desemnată voce unică. Pentru corecta informare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile legale pentru încălcarea legislaţiei electorale, cât şi pentru desfăşurarea în condiţii de legalitate a procesului electoral, în perioada 09 noiembrie 2012 – 10 decembrie 2012, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor se va desfăşura Campania de informare şi conştientizare „Tu decizi! Votează legal!”. Poliţiştii, jandarmii, lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi poliţiştii de frontieră vor desfăşura întâlniri cu cetăţenii atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Pentru promovarea mesajului campaniei „Tu decizi! Votează legal!”, pe întreg teritoriul judeţului Galaţi vor fi postate 1.500 de afişe în locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate, precum şi la secţiile de votare, iar cu ocazia întâlnirilor şi activităţilor de informare, lucrătorii MAI vor distribui 14.000 de flyere cu mesajul campaniei.


Articole înrudite