×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

Democrat-liberalii sunt sceptici în privinţa derulării demolării garajelor

 
Marți, 11 Martie 2014 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc luni, democrat-liberalii gălăţeni au subliniat faptul că mult discutatul proiect al demolării garajelor va fi unul foarte greu de realizat, deoarece nu a fost luată în seamă o serie de factori importanţi. Conform spuselor preşedintelui Organizaţiei Judeţene PDL, Doru Resmeriţă, amendamentele ridicate în cadrul şedinţei de Consiliu Local, unde a fost votat proiectul garajelor, vor îngreuna demolarea construcţiilor şi propune adoptarea proiectului lui Ciumacenco promovat în campania electorală.
"Au avut nişte obiecţiuni şi le înţelegem că acolo sunt şi o serie de oameni implicaţi în structura partidelor, PSD, PNL, care au garaje, tot felul de oameni influenţi. Şi, bineînţeles, acea modificare cu acele amendamente nu face altceva decât în final să fie foarte greu de realizat acel proiect. Noi suntem de acord cu înlocuirea cu proiectul pe care l-a susţinut Nicuşor Ciumacenco la alegerile locale - acele garaje supraetajate cu spaţii comerciale la parter şi cu un etaj, două, trei... care să acopere nevoile de parcare din cartierul respectiv", a explicat Resmeriţă.
De asemenea, sursa citată a mai invocat un aspect care, susţine aceasta, va împiedica demolarea unor construcţii întrucât în acea zonă există proprietari care au drepturi asupra lor.
"Am înţeles că sunt vreo 20 de proprietari, doi dintre ei au venit la noi şi ne-au prezentat documente. În condiţiile acestea, trebuie să recunoaştem că va fi foarte greu de expropriat pe motiv de utilitate publică, pentru că o parcare nu e o utilitate publică şi acei oameni trebuie răscumpăraţi printr-o negociere cu fiecare în parte. Acele amendamente vor bloca proiectul pentru că aceşti oameni, care sunt proprietari de terenuri şi pe construcţii, când vor da hotărâre în Consiliul Local pentru expropriere, ei o vor contesta. Dacă intră peste ei şi le demolează garajul, e o tulburare de posesie, şi Doamne fereşte de o tulburare de posesie, că e motiv de plângere penală foarte serios", a mai spus Resmeriţă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu