16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul PMP Cătălin Cristache se face de râs pe facebook
Deputatul PMP Cătălin Cristache se face de râs pe facebook

Ca orice politician care vrea să se remarce prin declaraţii sforăitoare, deputatul de Galaţi, Cătălin Cristache, a ieşit şi el pe facebook cu ditamai postarea prin care şi-a propus să sancţioneze PSD-ul pentru faptul că Galaţiul este nevoit să returneze Brăilei terenul nefolosit din cartierul Dimitrie Cantemir.
Subiectul a tot fost dezbătut în ultima vreme de presă, politicieni şi societatea civilă, drept pentru care Cristache s-a gândit şi el să iasă la rampă cu păreri pe această temă, însă citind rândurile scrise de acesta, nu poate fi remarcată decât totala ignoranţă a acestuia, căci deputatul nu ştie nici măcar câţi locuitori are Galaţiul. Este uimitor cum bate câmpii în postare cu cifre ale populaţiei din municipiile Galaţi şi Brăila, duble faţă de realitate.
”Obiceiul PSD de a cere înapoi ceea ce a dat se răsfrânge şi asupra judeţului Galaţi, cu consecinţe deosebit de grave pentru economia noastră. Vă amintiţi cu siguranţă, majoritate dintre dumneavoastră, despre începuturile anilor 2000 când a început să se vorbească despre zona metropolitană Dunărea de Jos, singurul proiect realist care poate să ne ajute să ne dezvoltăm cu adevărat. Concret, urma să se organizeze o zonă administrativă integrată care trebuia să cuprindă municipiile Galaţi şi Brăila, precum şi localităţile din imediata apropiere. Cum ne-ar fi ajutat acest lucru pe noi? Vă dau doar un exemplu: banii europeni, care ar veni mult mai repede şi mult mai mulţi dacă ar fi vorba de o unitate administrativă de aproape 900.000 de locuitori, decât vin acum pentru municipiul Galaţi, care are puţin peste 550.000 de locuitori”, scrie Cristache.
Pentru corecta informare, precizăm că potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statitistică, populaţia judeţului Galaţi, la data de 01 ianuarie 2016, se ridica la 631.669 persoane, iar municipiul Galaţi avea 304.340 persoane. Brăila se prezenta astfel: judeţul avea un total de 356.196 de persoane, iar municipiul Brăila avea 210.602 persoane. Cele două municipii la un loc abia dacă ajung la numărul de locuitori pe care susţine Cristache că îl are doar Galaţiul. Este greu de crezut că cele două municipii şi-au dublat populaţia în numai un an de zile.
Postarea lui Cătălin Cristache ar putea fi o sursă nesfârşită de glume şi ironii, însă situaţia este prea revoltătoare ca să mai glumim, căci un deputat care nu ştie nici măcar ce populaţie are judeţul, respectiv municipiul care l-a trimis în parlament, e de plâns, nu de râs.


Articole înrudite