25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul Toader spune că nu a votat modificările la Codul Penal
Deputatul Toader spune că nu a votat modificările la Codul Penal

Liderul grupului PDL din Camera Deputaþilor, Mircea Toader, considerã cã preºedintele Traian Bãsescu a fost dezinformat, susþinând în cadrul unei conferinþe de presã de sãptãmâna trecutã cã a votat pentru modificãrile aduse la Codul Penal. 

„Cred cã a fost dezinformat... Am  înþeles cã ºi dimineaþã ar fi spus preºedintele Traian Bãsescu cã eu am votat Codul Penal. E o mare eroare, ca sã nu spun altfel. E simplu de verificat, intraþi pe site-ul Camerei Deputaþilor, verificaþi votul la aceste legi ºi vedeþi cum am votat, nu numai eu, ci toþi colegii mei, deci nu am votat, ºi nu am avut de gând, mai ales cã eu am dat semnalul întregului grup cum sã voteze. Ar fi fost aberant ca eu sã fac un semn de vot împotrivã ºi sã semnez pentru”, a declarat Mircea Toader.

De asemenea, sursa acesta a mai precizat cã au existat douã iniþiative în acest sens, la una dintre acestea toþi parlamentarii PDL votând împotriva modificãrilor aduse la Codul Penal, iar la cealaltã unul s-a abþinut ºi unul a votat împotrivã, motivând ulterior cã „nu au fost atenþi”.

Mircea Toader e de pãrere cã s-a creat o confuzie în contextul în care, împreunã cu liderul senatorilor PDL, a susþinut o inþiativã care viza Codul de conduitã al parlamentarilor. „Declaraþia domnului Bãsescu cã eu ºi colegul meu, liderul de grup de la Senat, Rãdulescu, am fi semnat vreun proiect de modificare a Codului Penal sau orice legatura cu Codul Penal nu are nicio legãturã cu Codul Penal. Ceea ce am fãcut noi la nivelul liderilor de grup, am avut o discuþie privind un cod de conduitã al parlamentarilor, cod de conduitã care este o obligaþie pe care trebuie sã o aibã parlamentarii privind comportamentul general în Parlament... Au fost niºte neconcordanþe ºi neclaritãþi în dezbaterea publicã referitoare la incompatibilitãþi sau conflictul de interese, unde în acest cod se prevede cã sunt cele stabilite în statut ºi, pentru a evita orice confuzie, ºi eu si colegul meu ne-am retras semnãturile de pe acestã iniþiativã. Nu are legãturã ceea ce s-a întamplat în Parlament cu codurile penale sau cu amnistia”, a mai explicat deputatul.

Pe de altã parte, Mircea Toader a precizat cã democrat-liberalii intenþioneazã sã intre în grevã parlamentarã dacã se menþine la vot legea privind amnistia, o decizie în acest sens urmând sã se ia sãptãmâna aceasta în Colegiul Director al PDL.


Articole înrudite