×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

Apostila poate fi verificată online

 
Luni, 16 Decembrie 2013 02:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gãlãþenii vor avea, începând de sãptãmâna aceasta, posibilitatea de a vizualiza pe ecranul propriului monitor, online, apostilele eliberate de Prefecturã, în urma lansãrii proiectului „Sistem interoperabil centralizat pentru evidenþa apostilei eliberate de instituþile prefectului pentru actele oficiale administrative”, derulat de Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Direcþiei Generale pentru Îndrumarea ºi Controlul Instituþiei Prefectului. 

Proiectul îºi propune sã dezvolte un serviciu administrativ informatic pentru cetãþeni ºi mediul de afaceri necesar vizualizãrii online a informaþiilor ºi datelor referitoare la apostile. Apostila este o ºtampilã sau un certificat eliberat de autoritãþile competente ale unui stat semnatar al Convenþiei de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în statul respectiv, care urmeazã sã fie prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Convenþiei. 

Proiectul este finanþat de Programul Operaþional Sectorial Creºterea Competitivitãþii Economice ºi valoarea totalã se ridicã la suma de 2.039.818,61 lei. Astfel, gãlãþenii vor avea posibilitatea de a verifica apostilele cu uºurinþã, online, fiecare dintre apostile conþinând adresa paginii web unde va putea fi verificatã. Conducerea Prefecturii Galaþi este încântatã de proiect, subliniind faptul cã, în acest fel, numãrul de falsuri va scãdea. Anul acesta, pânã în luna noiembrie, Biroul de Apostilã a Prefecturii Galaþi a eliberat 4.137 de apostile. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu