21 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

În Galaţi, demisiile directorilor cu delegaţie de la conducerea unităţilor şcolare aferente nu au trecut nefructificate politic de liderii Opoziţiei. Reclamând PSD de presiuni şi manevre politice,atât PDL, în municipiul Galaţi, cât şi PNL, în municipiul Tecuci, deci Opoziţia, a trecut la „cafteală ca în vestul sălbatic”. Adică, ceva de genul: „după ce am petrecut împreună în local, să facem şi puţină mişcare, pentru atmosferă”. Plecând de la anunţul „Nu trageţi în pianist”, suntem convinşi că trebuie asigurat fondul muzical al „petrecerii după chef”, pentru a nu fi acuzaţi de lipsă de profesionalism.
Aşa deci, privind strict problemele reclamate în domeniul Educaţiei gălăţene, trebuie consemnat faptul că, după publicarea scrisorii trimise ministrului Educaţiei Naţionale de primarul municipiului Tecuci, Daniel Ţuchel, în contextul evenimentelor petrecute, în periodicul Primăriei este publicată şi reacţia unui „comitet (ad-hoc) al părinţilor din Tecuci”, nemulţumiţi de politizarea funcţiilor administrative, care şi-a îndreptat tirul comentariilor, bineînţeles, tot spre PSD.  
Plecând de la o scurtă analiză a schimbărilor directorilor de şcoli din aria de acoperire a primarului Ţuchel, se aminteşte că „din cele 18 noi delegări efectuate în Consiliul de Administraţie al ISJ Galaţi din data de 1 august 2014, 9 înlocuiri s-au produs în unităţile de învăţământ din municipiul Tecuci”. Mai mult, aşa cum se precizează şi în publicaţia locală, părinţii din comitetul amintit susţin că Daniel Ţuchel a acuzat ingerinţe politice în aceste înlocuiri „deoarece profesori şi manageri competenţi, profesori doctori, profesori cu gradul didactic I, experţi în management educaţional cu punctaje relevante, au fost înlocuiţi cu cadre didactice, în marea lor majoritate, lipsite de performanţe profesionale, uneori şi fără acel minim grad II, cerut de legislaţia în vigoare”. Iar în final mulţumesc primarului că a luat atitudine.
Dincolo de reacţia politică a primarului, acesta, în calitate de şef administrativ al şcolilor din Tecuci, a propus, pentru următoarea şedinţă, din luna august, a Consiliului local, să se ofere diplome de excelenţă unui număr de nouă directori ai unităţilor de învăţământ tecucean, potrivit unei informări publice. „Pentru activitatea managerială, pentru activitatea la catedră, doresc să le mulţumesc celor nouă directori, respectiv doamnelor: Adriana Ciocănel, Mariana Ifrim, Mihaela Andronache, Lăcrămioara Botez, Maria Matei, Marcela Călianu, Maria Postea, Elena Şipoteanu, Luminiţa Gogu. Dânsele au fost schimbate din funcţii de ISJ, în mod abuziv, la propunerea PSD, şi merită măcar recompensa noastră morală, alături de aprecieri şi mulţumirile de rigoare”, a mai precizat primarul Daniel Ţuchel, în preambulul iniţiativei sale.


Articole înrudite