01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liberalii gălăţeni şi-au validat, vineri seara, în cadrul Biroului Permanent Judeţean al partidului, cei trei candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României. Deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, va candida pentru un nou mandat tot în Colegiul 1 din judeţ, senatorul Paul Ichim va candida pentru un nou mandat în Colegiul 3 Senat din municipiul Galaţi, în timp ce George Scarlat, fiul omului de afaceri care deţine complexul Hanu Conachi, a fost desemnat candidatul PNL pentru Colegiul 3 de deputat din judeţul Galaţi. Dacă în ceea ce îi priveşte pe actualii parlamentari ai PNL, deputatul Victor Paul Dobre şi senatorul Paul Ichim, cărţile erau deja făcute, Colegiul 3 de deputat din judeţ ce a revenit PNL, conform negocierilor, a avut trei candidaţi. Este vorba despre fostul deputat Emil Strungă, consilierul judeţean Emil Þuicu şi omul de afaceri George Scarlat – cel ce l-a şi adjudecat, în final.
După ce Biroul Permanent Judeţean al PNL şi-a ales, vineri seara, candidaţii pentru alegerile parlamentare, delegaţia permanentă a formaţiunii politice gălăţene, care are rolul de a valida orice acţiune a partidului, s-a întrunit duminică la Teatrul Dramatic pentru a aproba candidaturilor celor trei liberali ce vor intra în cursa pentru parlamentare.
„Săptămâna viitoare vom prezenta conducerii centrale a partidului propunerile privind candidaţii pentru alegerile parlamentare, candidaturi în colegiile ce revin PNL în cadrul USL Galaţi. De altfel, am avut o reuniune, în urmă cu o săptămână, cu şefii celorlalte trei partide, şi am început să ne pregătim. Calendarul electoral se derulează deja, suntem în a treia săptămână de la declanşarea procedurilor electorale. După definitivarea candidaturilor şi de către celelalte filiale, vom intra în faza de pregătire a campaniei electorale”, a declarat, vineri dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Victor Paul Dobre, şeful liberalilor gălăţeni.


Articole înrudite