03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dobre îl încurajează pe prefect, doar-doar se vor încălzi gălăţenii
Dobre îl încurajează pe prefect, doar-doar se vor încălzi gălăţenii
La sfârşitul săptămânii trecute, deputatul liberal Victor Paul Dobre a apreciat public „demersul prefectului de a sesiza MAI şi Ministerul Economiei despre situaţia de la Galaţi”. În opinia liderului liberal, este inadmisibilă trasformarea în “peşteri” a apartamentelor gălăţenilor. Dobre consideră că eventualele interese nu ar trebui să fie suportate de gălăţeni. Liberalul a refuzat să facă supoziţii privind intenţia vreunui democrat-liberal de a cumpăra Electrocentrale pe parcursul anului viitor, când ar urma să se vândă CET-urile româneşti aflate în prezent în proprietatea statului roman. Însă insistenţa PDL pentru falimentarea Apaterm şi preluarea furnizării agentului termic de către Electrocentrale poate fi înţeleasă în contextual menţionat mai sus drept un interes financiar personal al câtorva democrat-liberali care cer imperios falimentarea Apaterm.
Dobre şi-a exprimat speranţa că Galaţiul va primi fonduri suplimentare guvernamentale, considerând că alocarea ridicol de mică pentru oraşul nostru pune parlamentarii democrat-liberali într-o lumină proastă. Liberalul a declarat: “Mi se pare ruşinos pentru partidul de guvernământ şi colegii care îl conduc să aloci aşa o sumă, în comparaţie cu Oradea, care a primit peste 20 milioane, sau Giurgiu, un oraş de cinci ori mai mic ca Galaţiul, care a primit 4,3 milioane de lei. Doar şi acolo sunt primari ai opoziţiei. Deci Galaţiul a fost pedepsit sau sunt alte interese! Nu pot să cred că domnii Toader sau Necula pot accepta să iasă pe stradă să stea de vorbă cu oamenii şi să fie călcaţi în picioare de propriul lor Guvern. Din păcate, rezultatul e cel care este. Apelez la responsabilitatea prefectului, dacă parlamentarii de Galaţi ai PDL au altă treabă, astfel încât să nu facem peşteri din blocuri”.
Până la eventuala salvare de frig a concitadinilor de către prefectul Paul Floarea, gălăţenii din unele zone au caloriferele reci pe parcursul zilei şi nici în timpul nopţii caloriferele nu se încălzesc în totalitate.


Articole înrudite