03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mihai Boldea îi face „terci” pe candidaţii care nu au venit la UNPR
Mihai Boldea îi face „terci” pe candidaţii care nu au venit la UNPR
Mihai Boldea, preşedintele executiv UNPR Galaţi, a folosit critici de nivel suburban în caracterizările făcute viitorilor candidaţi locali. În linii generale, cu toţii dovedesc incapacitate pentru fotoliile pe care le vizează, fiind nişte „politruci”, şi numai unul dintre cei care şi-au anunţat intenţia de a fi primar este potrivit: Eugen Durbacă, cel care va fi anunţat candidatul oficial al UNPR la fotoliul de primar al urbei, la începutul lunii decembrie. Din punctul de vedere al lui Boldea, „Marius Stan, care e fotbalist, nu are cum să se priceapă la bugete, Ciumacenco nu se pricepe la bugete ci la dinţi. Bani sunt! Bani de cheltuit şi de aruncat pe garduri ştiu să găsească, dar să facă lucruri care să ajute cetăţenii nu ştiu să facă. (…) Eugen Chebac are nota 4 ca politician. PSD este un partid care a ştiut să îşi promoveze oamenii. Dacă şi PSD-ul îl dă afară, este clar că este terci, ăsta e cuvântul”. Cu alte cuvinte, lui Boldea totul îi pute, numai ce este în ograda UNPR e parfum, pe principiul „vulpea, când nu ajunge la struguri, spune că-s acri”. Ce să-i faci, dacă nu toţi se lasă racolaţi...
Şi, ca o dovadă a faptului că nu apreciază decât ceea ce e în propria grădină, Mihai Boldea l-a elogiat pe mentorul său politic, Eugen Durbacă. Mai mult, a ţinut să sublinieze faptul că acesta nu este tocmai în vârstă, cum vorbesc gurile rele din târg. Cu această ocazie a reuşit să îl „gratuleze” cu eticheta de „moş” pe liderul liberalilor locali, declarând: „Cineva făcea săptămâna trecută afirmaţii despre un candidat, Eugen Durbacă, pe care am anunţat în mod clar că îl susţin la Primăria municipiului Galaţi. Spunea că are o anumită vârstă. Vreau să vă spun că Eugen Durbacă are doar 65 de ani, Bacalbaşa (n.r. - candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al CJ) are 69 de ani şi domnul Dobre (n.r. - liderul PNL Galaţi), că despre el este vorba, e pe acolo şi el. Deşi are 62 de ani, se comportă ca un moş de 75”. Reamintim că Dobre făcuse referire la vârsta lui Durbacă, argumentând că aceasta este un impediment serios pentru Durbacă şi înscrierea sa în cursa de la Primărie. Boldea consideră însă că aprecierile celor de la USL reprezintă nişte atacuri uşurele, aceştia neştiind să atace serios adversarii: „Este clar un atac, un atac superficial - nu sunt capabili cei de la USL să facă atacuri serioase fiindcă nu au cu ce să atace un potenţial candidat la Primărie, respectiv Eugen Durbacă”.
Un alt personaj intrat în vizorul lui Boldea este Nicolae Bacalbaşa, acesta cerând pur şi simplu demisia doctorului de la conducerea secţiei ATI a Judeţeanului, pentru că ar fi pensionabil. Boldea a menţionat că 35 de medici aparţinând USL ar fi pensionabili iar dintre cei care ar trebui să iasă la pensie „nu e niciunul PDL sau UNPR”. Însă Boldea cere doar plecarea social-democratului, motivând: „Pe mine mă interesează doar Nicolae Bacalbaşa, care a intrat în morişca alegerilor”.

Speranţă portocalie

Boldea vede însă pe cineva potrivit să conducă judeţul: Doru Resmeriţă. Boldea nu a menţionat carisma actualului inspector general şcolar, ci faptul că se pricepe la politică, administraţie locală, în plus „le ştie cu fondurile europene”. După aprecierile enunţate, Mihail Boldea şi-a exprimat temerea că Resmeriţă ar putea fi exclus din PDL. Deputatul a precizat că lui Resmeriţă „i se poartă sâmbetele de un an de zile”. Nu a confirmat, însă, că îl doreşte alături în UNPR, ci a ţinut doar să îi recunoască fostului coleg calităţile.


Articole înrudite