15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Inspectorul general şcolar Doruleţ Resmeriţă şi deputatul Florin Pâslaru ar putea continua meciul purtat în campania electorală pentru Parlament din 2008, când ambii au candidat pentru un post de deputat în acelaşi colegiu şi a câştigat Florin Pâslaru. Bătălia crâncenă dusă inclusiv la adăpostul nopţii, presărată cu atacuri fizice violente urmate de vizite pe la sediul poliţiei l-a dat perdant la numărarea voturilor, la diferenţă destul de mică, pe profesorul universitar Doru Resmeriţă.
Continuarea filmului campaniei horror a fost anunţată oficial de Mircea Toader, liderul grupului parlamentar portocaliu. Justiţia l-a găsit pe Pâslaru „roşu”, până în celulele nervoase, unde se află adânc înrădăcinate practicile de sorginte comunisto-kaghebiste. Mircea Toader a cerut public PSD-ului demisia lui Pâslaru. În plus, Toader consideră că până în toamnă vom avea alegeri în Colegiul 6.
Pe de altă parte, Resmeriţă nu este la fel de optimist privind organizarea unor noi alegeri în acest colegiu: „Ar fi o chestiune de onoare pentru PSD să îi ceară parlamentarului să facă acest gest, însă onorabilitatea este o noţiune inexistentă atât pentru PSD, cât şi pentru «Pintea». Florin Pâslaru a declarat la depunerea candidaturii pentru Camera Deputaţilor că nu a făcut poliţie politică, dar în acest moment hotărârea judecătorească a Curţii de Casaţie şi Justiţie este definitivă privind colaborarea lui Florin Pâslaru cu Securitatea - căruia de acum înainte îi voi spune Pintea. Oricine dintre locuitorii Colegiului 6, care au fost minţiţi, poate sesiza Procuratura şi Autoritatea Electorală Permanentă, care în mod normal ar trebui să se autosesizeze. Eu am făcut acest lucru pentru a începe ancheta, căci nu consider că cele două instituţii ale statului se vor autosesiza. Voi depune plângere penală şi voi cere să mi se achite diferenţa dintre salariul de deputat şi cel de inspector general şcolar, pe care o voi dona unui proiect al unei grădiniţe sau al unei şcoli, de care va fi nevoie în momentul respectiv”.
Am vrut să aflăm şi reacţia deputatului Pâslaru, dar, deşi am amânat apariţia materialului până când acesta va catadicsi să ne răspundă, acesta nu a fost disponibil pentru noi.


Articole înrudite