16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Indiferent de partidul din care face parte „lucrătorul politic”, acesta ştie bine că trebuie să ţină cont de două aspecte fundamentale: pensionarii şi biserica. Ori invers. De ce trebuie să ţină cont?  D-aia! Biserica îi aduce mase enorme de votanţi, care urmează întocmai direcţia pe care le-o indică oamenii în sutane. Iar pensionarii, mânaţi de „frica lui Dumnezeu”, mai fac, abitir, câteva rânduri de cruci în timp ce cred ei că au primit ceva mocuţa şi tot aşa de abitir merg să voteze pe ăl de le dădu Economatu’. Cum care economat, că s-a desfiinţat cel făcut de PSD? Economatu’ portocaliu! Ãsta are în vedere să asigure tot pensionarului alimentele de bază cumpărate la preţ mic-mic-pitic.
Toader a venit să aducă vestea cea bună pensionarilor, care vor putea cumpăra de la magazinele cu pricina ce vor funcţiona în fiecare localitate. Magazinele vor fi rezultatul întovărăşirii câtorva producători din zonă, care vor vinde produse la preţuri mici, doar pentru pensionari. Întrebat de ce nu au avut guvernanţii în vedere adoptarea propunerii privind scăderea TVA la alimentele de bază, astfel încât să poată beneficia de preţuri mici inclusiv „angajaţii” care în foarte multe cazuri au salarii mai mici decât pensiile, Toader a argumentat cu o întrebare: „De ce n-a scăzut preţul pâinii? Că are TVA zero, prin taxarea inversă a grâului şi ar fi trebuit să scadă preţul pâinii”. Apoi a apărut întrebarea concluzivă, firească: „Deci este o măsură electorală?!”. Chestiunea a fost respinsă de liderul grupului parlamentar PDL.
Vechiul său amic, liderul liberalilor, Victor Paul Dobre, se întreabă la rândul său de ce nu au fost majorate pensiile, dacă tot are guvernul bani, că pensionarul ar putea să îşi cumpere alimente singur, cu pensia, de la ce magazin vrea.
Toader a parat cu ideea că măsura nu este una ce implică financiar guvernul, ci doar crează cadrul legal pentru întovărăşirile de care aminteam. Alimentele ce vor asigura coşul pensionarului vor proveni de la firme certificate a avea produse calitative de către asociaţiile de producători. Adică tot de o găşcuţă agreată.
Dar beserica unde rămase? Acuşi-acuşi! Atât deputatul Toader cât şi actualul preşedinte al CJ, roşu în acte, Eugen Chebac, dădură obolul bisericii: capul judeţului pentru mănăstirea Adam iar Toader... ca să fie acolo. Reamintim că acum mai bine de o săptămână mănăstirea a fost cuprinsă de flăcări, supraîncălzindu-se atât de la caniculă cât şi de la gătitul intens în bucătărie.
Eugen Chebac a precizat: „Consiliul Judeţului nu poate aproba proiecte de hotărâre de acest gen pentru că instituţia se ocupă de dezvoltarea localităţilor. Voi aloca aceşti bani, pentru reconstruirea lăcaşului de cult, din fondul de rezervă al preşedintelui, printr-un ordin direct. A face ceva pentru biserică nu înseamnă laudă”.
Toader, ceva mai prozaic, şi-a interogat nevasta, dorind să ştie pentru ce zvârle atâţia bani la biserică, că doar nu îl are pe Dumnezeu prin buzunare, după danie. Dar soţia parlamentarului, care face de multe ori acte de caritate, cerând expres să rămână anonim gestul său, i-a amintit soţului că are multe păcate şi nu strică să i se mai spele câteva. Fie primit!


Articole înrudite