09 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeanul Mihai Capră, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, a declarat vineri, la Bistriţa, că România nu îşi permite "luxul" de a funcţiona după actuala organizare teritorială şi a anunţat că regionalizarea va aduce cu sine noi disponibilizări.
"Personal, cred că România nu îşi permite luxul de a funcţiona cu 42 de judeţe. Este în afara practicii europene din mai multe considerente şi sigur că va trebui să facem această regionalizare", a afirmat Capră.
Capră, fost prefect de Galaţi, a precizat că, dacă reorganizarea teritorială a României se va produce, vor avea loc noi disponibilizări, doar de la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă urmând să plece încă 1.000 - 2.000 de persoane.
"Sigur că unul dintre argumentele pentru care se face această reorganizare administrativă este şi de a micşora cheltuielile statului. Acolo unde vom aduna aceste structuri într-o structură mai mare regională, probabil că vor fi situaţii când se vor disponibiliza posturi. De exemplu, la ISU, dacă vom crea un astfel de inspectorat la nivelul noului judeţ, deja din calculele noastre reiese că în această situaţie, fără a afecta, fără a umbla absolut deloc la structura şi numărul structurilor operative, economia de personal este de 1.000 - 1.100 de posturi, în situaţia în care păstrăm actualele dispecerate în municipiile reşedinţă de judeţ. Iar dacă vom reuşi să creăm un dispecerat pe noua regiune, atunci reducerea este undeva la 2.000 - 2.100 de posturi", a mai spus Mihai Capră.
În ceea ce îi priveşte pe absolvenţii şcolilor de poliţie şi jandarmi, secretarul de stat a spus că aceştia vor fi angajaţi începând de la 1 ianuarie 2012, conform contractelor încheiate, însă a afirmat că s-a greşit când au fost stabilite cifrele de şcolarizare, care au fost mai mari decât necesităţile.


Articole înrudite