19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Genica Totolici (OFLDE Galaţi): ”Nu a existat niciodată un moment mai prielnic pentru ca femeile să se implice în politică!”
Genica Totolici (OFLDE Galaţi): ”Nu a existat niciodată un moment mai prielnic pentru ca femeile să se implice în politică!”

Prezentă la seminarul “Cariera politică a femeilor ALDE”, care s-a desfăşurat în acest weekend la Poiana Braşov, Genica Totolici, preşedinta Organizaţiei de Femei ALDE (OFLDE) Galaţi, a reiterat importanţa implicării femeilor în politică şi a afirmat că: ”Nu a existat niciodată un moment mai prielnic pentru ca femeile să se implice în politică! Este momentul nostru. Putem să ne implicăm şi să schimbăm România în bine”. ”Chiar dacă în mod tradiţional bărbaţii s-au ocupat din cele mai vechi timpuri de treburile cetăţii, astăzi femeile conduc şi pot conduce la fel de bine. Egalitatea de genuri este o realitate, iar implicarea noastră, a femeilor, trebuie să crească în mod continuu. Acum, mai mult ca oricând, putem să le arătăm copiilor noştri că îşi vor putea alege orice traiectorie profesională vor dori, atunci când va veni momentul. Noi, adulţii, trebuie să creăm premisele pentru ca fiecare copil să poată ajunge să îşi exploateze maximul de potenţial”, a mai spus Genica Totolici.
Tot în cadrul evenimentului de la Poiana Braşov, Totolici a punctat că: ”Eforturile pe care ALDE le face pentru promovarea respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti sunt constante, iar faptul că aceste eforturi sunt îmbinate cu cele de a guverna responsabil, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local, ne face să fim încrezători că există un trend ascendent pe care ţara noastră merge”. Peste 150 de femei din OFLDE au participat, în perioada 16-18 noiembrie 2018, la Poiana Braşov, la seminarul “Cariera politică a femeilor ALDE”, organizat de eurodeputatul, Renate Weber, cu susţinerea grupului ALDE din Parlamentul European. La acest seminar a participat preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi secretarul general, Daniel Chiţoiu. Cu ocazia întâlnirii, organizaţia de femei ALDE a organizat o şedinţă a biroului politic naţional, sub conducerea preşedintei OFLDE, Graţiela Gavrilescu.
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a subliniat importanţa implicării doamnelor în cadrul vieţii politice. În acelaşi timp, a anunţat că din perspectiva sa, locurile 1 şi 3 de pe lista pentru alegerile europarlamentare din 2019 ar trebui să fie ocupate de cele două europarlamentare pe care ALDE le are în prezent, respectiv Norica Nicolai şi Renate Weber. De asemenea, preşedintele ALDE şi-a anunţat obiectivul pentru alegerile europarlamentare şi anume obţinerea unui procent de 15% şi şase locuri în viitorul Parlament European.


Articole înrudite