26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ionel Vlad (ALDE Galaţi): Înfiinţarea celui de-al doilea post de subprefect s-a făcut cu un singur scop: Guvernul a «uns» PMP-ştii la schimb cu susţinerea politică!
Ionel Vlad (ALDE Galaţi): Înfiinţarea celui de-al doilea post de subprefect s-a făcut cu un singur scop: Guvernul a «uns» PMP-ştii la schimb cu susţinerea politică!

Doar într-o singură zi, 25 de subprefecţi au fost numiţi de premierul Ludovic Orban (n.r. - 29 ianuarie 2020), majoritatea fiind susţinuţi de PMP. În toate cazurile este vorba despre al doilea subprefect al fiecărui judeţ, funcţie care a fost creată cu o săptămână înainte de numiri, astfel încât toate judeţele să aibă în organigrama prefecturilor câte doi subprefecţi şi nu doar unul cum era până acum. Aceeaşi situaţie este şi la Galaţi, despre numirea celui de-al doilea subprefect cotidianul nostru relatând în articolul „A fost numit şi al doilea subprefect al judeţului Galaţi”.

Inventarea acestor funcţii pentru oamenii Partidului Mişcarea Populară (PMP) vine în contradicţie cu declaraţiile personajului-fanion al PMP, Traian Băsescu, care a ieşit, zilele trecute, cu o declaraţie în care critică tot ce face Guvernul Orban şi cere reducerea cheltuielilor cu personalul bugetar.

„Nu poţi să ceri reducerea personalului bugetar şi a cheltuielilor din instituţiile publice pe de-o parte şi pe alta să-ţi creezi locuri pentru a-ţi instala oamenii. Salariul unui subprefect se ridică la peste 15.000 lei/lună brut. Băsescu şi cei din PMP aruncă cu critici şi vorbe grele numai la nivel declarativ. În acelaşi timp, ajung să solicite inventarea unor locuri de muncă la stat, dacă ele nu există, doar pentru a-şi numi oamenii în funcţii de conducere. Cum se numeşte ceea ce face PMP-ul dacă nu făţărnicie?!”, a declarat consilierul judeţean ALDE, Ionel Vlad.

Declaraţia europarlamentarului PMP Traian Băsescu, postată pe pagina sa de Facebook, la care consilierul ALDE face referire, începe cu critici la adresa partidelor parlamentare şi la Guvernul Orban şi se termină cu propunerea unui program de redresare simplu printre care enumeră şi „reducerea cheltuielilor prin reduceri consistente de personal bugetar în condiţiile în care riscul creşterii şomajului este mic din cauza crizei de forţă de muncă din sectoarele economice, reducerea cheltuielilor materiale ale instituţiilor bugetare şi reducerea cheltuielilor cu asistenţa socială care stimulează nemunca”.

„În realitate însă, înfiinţarea celui de-al doilea post de subprefect la nivelul tuturor judeţelor unde era în organigramă doar unul singur s-a făcut cu un singur scop, Guvernul Orban a «uns» PMP-ul la schimb cu susţinerea acordată în Parlament”, mai spun Ionel Vlad.


Articole înrudite