04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liviu Dragnea vrea referendum pentru familia tradiţională la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie
Liviu Dragnea vrea referendum pentru familia tradiţională la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie

Liviu Dragnea a anunţat, marţi, că referendumul pentru familia tradiţională ar putea avea loc în această toamnă, informează hotnews.ro
„Eu cred că în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul în Senat pentru iniţiativă şi referendumul poate fi organizat la sfârşitul lunii, pe 30 septembrie, sau în prima duminică din octombrie”, a spus liderul PSD.
Cu toate că legea prevede ca referendumul de revizuire să fie organizat în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la aprobarea iniţiativei, Dragnea a susţinut că „nu e obligatoriu să fie duminică, nu e obligatoriu să fie o zi”.
Şeful PSD a susţinut, totodată, că trebuie reglementat şi parteneriatul civil.
„Sper să se finalizeze discuţiile cu cei implicaţi în subiect, pentru ca la începutul lui septembrie să construim şi să se clarifice multe lucruri în parteneriatul civil. Susţin în continuare că trebuie să avem o astfel de lege. Nu am fost şi nu voi fi niciodată intolerant. Trebuie să clarificăm noţiunea de familie, dar şi parteneriatul civil pentru că orice român trebuie să aibă posibilitate să trăiască cum vrea, fără să deranjeze pe altcineval”, a spus el.
Întrebat despre posibilitatea cuplurilor gay, într-un parteneriat civil, de a adopta copii, Dragnea a răspuns: „Am o rezervă aici”.


Articole înrudite