29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Magnatul rus al cârnaţilor a murit în India după ce a căzut de la fereastră
Magnatul rus al cârnaţilor a murit în India după ce a căzut de la fereastră

Un magnat rus al cârnaţilor implicat în politică, care a criticat în trecut invazia rusească a Ucrainei, a murit după ce a căzut de la etajul trei al unui hotel de lux din India, informează The Telegraph, citat de digi24.ro.
Pavel Antov (foto ↑) era un membru al partidului lui Vladimir Putin, Rusia Unită, şi multimilionar, fiind fondatorul uneia dintre cele mai mari companii producătoare de cârnaţi din Rusia.
Antov era în vacanţă în India, acolo unde urma să îşi sărbătorească ziua de naştere (împlinea 66 de ani), atunci când a fost găsit întins pe jos într-o baltă de sânge în afara Hotel Sai International din Rayagada, un district al statului Odisha.
Un oficial al poliţiei a declarat pentru NDTV că se crede că oligarhul rus s-a sinucis după ce a devenit depresiv din cauza morţii prietenului său care a fost şi el găsit mort în acelaşi hotel.
Vladimir Bidenov a fost găsit inconştient joi în camera sa de la primul etaj al hotelului înconjurat de sticle goale de vin.
Antov era preşedintele comisiei pentru agricultură din parlamentul regiunii Vladimir a Rusiei şi era unul dintre cei mai bogaţi deputaţi ruşi, potrivit publicaţiei Forbes în lumba rusă, având un venit anual oficial de aproape 150 de milioane de euro. Acesta era fondatorul companiei de produse din carne, Vladimir Standard.
În luna iulie a acestui an, Antov a postat pe WhatsApp un mesaj prin care critica atacurile cu rachetă ale Rusiei asupra Kievului şi le numea „terorism”. Magnatul rus se referea la ştirea despre fata care fusese salvată de sub dărâmături după ce casa ei fusese bombardată.
La scurt timp după, Antov şi-a cerut scuze pentru mesajul distribuit, spunând că fusese postat de altcineva. Mai mult, Antov s-a declarat „un suporter al preşedintelui şi un patriot al ţării mele” şi a adăugat că susţine obiectivele invaziei declanşate de Kremlin în Ucraina.
Alexei Idamkin, consulul-general al Rusiei în Calcutta, a spus pentru agenţia Tass că nu există nimic suspect în legătură cu moartea deputatului.


Articole înrudite