14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Majoritatea afişajelor electorale din Galaţi sunt ilegale
Majoritatea afişajelor electorale din Galaţi sunt ilegale
De săptămâni bune toţi stâlpii Electrica şi cei ai Transurb din Galaţi s-au umplut de afişe şi bannere electorale, iar mulţi candidaţi au întreprins acest demers deşi nu încheiaseră niciun contract cu societăţile amintite. Ilegalitatea continuă şi astăzi, după cum am aflat de la SC Transurb, iar societatea pierde mii de euro pentru că partidele şi candidaţii nu vor să respecte legea.
„Foarte puţini candidaţi au venit să încheie contracte. Este vorba de Partidul Poporului, iar astăzi va veni şi domnul Ciumacenco. Preţul este de 12 euro pentru un baner şi 6 euro pentru un afiş electoral lipit pe un stâlp. Au mai depus cereri şi o serie de alte formaţiuni, dar nu sunt foarte multe”, ne-a declarat Genica Totolici, directorul SC Transurb.
Din informaţiile pe care le deţinem, nici USL nu a încheiat un contract de închiriere pentru afişajul electoral cu societatea de transport public, deşi reprezentanţii alianţei neagă acest lucru.
„În fiecare an am încheiat din timp contracte cu Transurb şi Electrica. Noi respectăm legea. Nu ştiu ca în acest an să nu fi încheiat contract, dar o să mă interesez”, ne-a precizat Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi.
Nici Poliţia Locală nu îşi face prea bine treaba, în condiţiile în care candidaţii nu îşi aplică afişele doar pe panourile special amenajate în acest sens, ci pe unde apucă, de multe ori peste afişele altor candidaţi sau chiar pe maşinile gălăţenilor, care se chinuie apoi preţ de mai multe ore pentru a dezlipi hârtiile.


Articole înrudite