29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Alianţa Pentru Progres şi-a lansat candidaţii pentru preşedinţia CJ şi primăriile localităţilor din judeţ duminică, pe 27 mai. Evenimentul s-a desfăşurat în sala de spectacole a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, având şi invitaţi de la centru, printre care Marian Sârbu, preşedintele UNPR, şi Teodor Baconschi de la PDL.
Mircea Toader a prezentat candidaţii pe care contează APP, alianţă formată din PDL şi UNPR, exprimându-şi speranţa că foarte mulţi dintre aceştia vor câştiga inclusiv în confruntări cu primari ai USL aflaţi la primărie de mai multe mandate.
Eugen Chebac, preşedintele CJ, candidatul APP din partea UNPR, a enumerate o serie dintre obiectivele de investiţii realizate în acest mandat, deşi a fost unul dificil, asupra căruia criza economică şi-a pus amprenta. Printre acestea: Ambulatoriul de la Judeţean, reabilitarea a 7 secţii ale Judeţeanului, 362 de kilometri de drumuri judeţene reabilitate şi modernizate, şcoli speciale moderne, centre de plasament moderne, reabilitate şi dotate corespunzător. Preşedintele CJ a subliniat însă faptul că cele 200 de milioane de euro aduse în judeţ care pot să „însemne ceva” nu acoperă necesarul investiţiilor de care are nevoie judeţul nostru. Chebac şi-a exprimat speranţa că în mandatul viitor vor fi înfiinţate dispensare sanitare în localităţile care acum nu le au. Chebac a punctat ideea: „Oamenii au înţeles că noi facem diferenţa dintre pragmatism şi populism. Noi facem şi apoi vorbim, ei promit ceea ce nu fac nicodată.” Apoi a promis că şi în  mandatul viitor va urmări realizarea strategiei de dezvoltare a judeţului (pentru prima dată judeţul nostru are o strategie de dezvoltare - n.r.) ce include localităţi conduse de primari de toate culorile, amintind faptul că şi în acest mandat a sprijinit localităţile care aveau proiecte importante, indiferent de apartenenţa politică a primarului.
Chebac a arătat că alături îi va sta echipa de consilieri judeţeni, alcătuită atât de consilieri judeţeni cu experienţa mai multor mandate, cât şi a unor persoane care se vor afla la primul mandat, a căror experienţă profesională îi recomandă. Lista include membri ai celor două partide componente.
Marius Necula, candidatul pentru fotoliul de primar al Galaţiului, şi-a exprimat degajat speranţa în reuşita pe care o va înregistra APP la alegerile locale din 10 iunie.
Marian Sârbu şi-a încurajat colegii de partid să discute cu electoratul plin de încredere, pentru că UNPR a cotribuit la „stabilitatea României” susţinând guvernarea ultimilor doi ani, într-o perioadă în care partidele şi-au pierdut mesajele doctrinare, pe fondul unei Europe cu o situaţie dificilă.
La rândul său, Teodor Baconschi care şi-a amintit de vacanţele din copilărie petrecute la Galaţi şi a exprimat speranţa că actuala construcţie politică APP care oferă la aceste alegeri „o elită locală” este alternativa la „corupţia administraţiei PSD” care acum, după 20 de ani, „s-a răscopt” şi este momentul ca aceasta să fie schimbată, după ce a dus la regresul comunităţii.


Articole înrudite