15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Evident, nu avea cum să fie vreo surpriză. La nivelul municipalei PDL Galaţi nu s-a mimat democraţia, iar senatorul Marius Necula a fost singurul candidat la conducerea municipalei şi nu a ieşit pe locul 2, aşa cum ar fi fost simpatic de văzut. Tabăra lui Necula a câştigat la această rundă războiul intern din PDL. Ca dovadă, absenţa de la alegeri a unor personalităţi de la nivelul municipalei, la care s-a adăugat plecarea destul de grăbită a altora, chiar dacă scena alegerilor desfăşurată la Dramatic s-a întins binişor preţ de câteva ore, de pe la 11.00 până în jur de 15.00.
În viitorii patru ani municipala va fi condusă de Marius Necula, care îşi doreşte să candideze la fotoliul de primar şi va face acest lucru, conform propriilor declaraţii, în două condiţii: dacă are şanse şi dacă va fi susţinut de partid. În caz contrar, vor desemna un candidat cu şanse mai mari. Constantin Olaru şi Victor Dobrea îl vor seconda pe lider din postura de prim-vicepreşedinţi, alături de Relu Rugină, secretar general.
Pe lângă obiectivul câştigării municipalităţii, organizaţia îşi propune să contribuie la câştigarea funcţiei de preşedinte al CJ la următoarele alegeri, la care să se adauge cât mai multe fotolii de consilieri locali şi judeţeni.
Necula a apreciat că pierderea fotoliului de primar la alegerile anterioare s-a datorat şi faptului că pentru preşedinţia CJ şi funcţia de primar al Galaţiului campanile au fost separate. Chiar dacă la acea dată părea a se simţi confortabil cu situaţia dată, acum a precizat, vesel: “Am greşit!”.
Dincolo de eşarfe portocalii - pe care Necula, Toader şi Aramă nu le purtau - insigne inscripţionate cu mesajul “om bun” şi mesaje despre conducerea coruptă de la nivelul municipiului, oamenii au zâmbit frumos, au schimbat amabilităţi între ei, deşi unii sunt jenaţi că se află în acest partid, la acest moment. Dar continuă să rămână şi să facă frumos atunci când trebuie, sperând într-un viitor mai puţin sumbru decât se întrevede.

Articole înrudite