28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
“România şi românii au căzut pe mâinile unui doctor nepriceput şi orgolios şi acum este în criză. Iar noi trebuie să scoatem pacientul din perfuzii”, este metafora pe care a utilizat-o Bogdan Ciucă, purtătorul de cuvânt la nivel naţional al conservatorilor. Deputatul gălăţean a precizat că cei trei lideri naţionali ai partide din opoziţie – Crin Antonescu (PNL), Victor Ponta (PSD) şi Daniel Constantin (PC) lucrau de mult timp la construcţia acestui proiect politic, al cărui targhet este acoperirea întregului eşicher politic – alternativă la actuala putere.
Deputatul Ciucă apreciază că actuala opoziţie va trebui să îşi respecte promisiunile pe care le face acum şi va veni în următoarea perioadă de timp cu soluţii concrete la problemele cu care se confruntă România. Apoi a subliniat ideea că actuala opoziţie nu îşi permite riscul de a repeta povestea actualului guvern. Conservatorul aprecia „şi noi am greşit” însă actuala putere a perfecţionat corupţia până la nivelul de „artă”. Motiv pentru care se impun măsuri care să uşureze povara existenţei românilor prin reducerea TVA-ului, la care să se adauge TVA diferenţiat pentru alimentele de bază. Ciucă a punctat: „Conform definiţiei sărăciei noi ne aflăm pe locul 2, Letonia ne mai întrece şi Bulgaria ne-a depăşit”. Ciucă a prezentat statistici internaţionale îngrijorătoare, printre care cea a UNICEF, conform căreia 350 de mii de copii români se confruntă cu probleme grave ale sărăciei iar trei sferturi dintre aceştia provin din mediul rural.
Concluzia lui Ciucă este că „Neputinţa şi nepriceperea guvernanţilor se bagă sub preşul Criză pus la înaintare”. După care a argumentat cu măsurile concrete luate de ţările europene care s-au confruntat la rândul lor cu efectele crizei şi au ieşit din ea, pentru ca la noi măsurile adoptate să ne adâncească tot mai mult în sărăcie, şomaj şi îmbolnăvirea populaţiei.

Articole înrudite