14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În opinia vicepreşedintelui naţional PNL, deputatul Victor Paul Dobre, iniţiativa Guvernului privind recalcularea pensiilor militarilor este o modalitate de a tăia veniturile foştilor militari. Dobre a reamintit faptul că pensia este un drept de proprietate, iar statul va pierde procesele în instanţă prin care foştii militari vor încerca să îşi recupereze pensile tăiate în prezent. Liberalul a precizat: ”Pensia este un drept de proprietate, fiecare a ieşit cu o pensie atunci când a ieşit, calculată aşa cum prevedeau legile ţării, la momentul respectiv. Constituţia României nu permite aplicarea retroactivă. Pensia e un drept de proprietate conform deciziei Curţii Europene. Toţi aceşti oameni vor câştiga, tot acest bâlci nu face decât să creeze o problemă suplimentară. Recalcularea de fapt este metoda Guvernului de a tăia pensiile la militari şi la sectorul acesta de ordine, apărare, siguranţă naţională”. 
Deputatul liberal a mai punctat şi faptul că actul legislativ privind recalcularea pensiilor militarilor a fost suspendată de Curtea de Apel Cluj, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat la rândul său hotărârea luată la Cluj. Dobre a susţinut în continuare că statulul de ţară membră a Uniunii Europene impune ţării noastre respectarea legislaţiei, a Constituţiei. Deputatul liberal a precizat: ”Dăm dovadă de bătaie de joc faţă de cetăţean dacă suntem o ţară membră a Uniunii Europene unde legile şi Constituţia nu au decât valoare pentru o zi, o oră sau pentru o şedinţă de Guvern”.
Asemeni situaţiilor altor măsuri adoptate de guvernul Boc, liberalul s-a pronunţat iritat, respingând decizia reducerii pensiilor militarilor: “Este inadmisibil ceea ce se întâmplă!”.

Articole înrudite